De coach-praktijk

Mijn eigen praktijk in Marknesse staat in een prachtige polderomgeving waar veiligheid als een warme bries over het erf waait. Al vele kinderen, pubers en (jong) volwassenen gingen jou voor. Ieder met een eigen verhaal. Ieder ook met eigen mogelijkheden om hun vragen op te lossen. Daarnaast coach ik ook veel sporters en coaches!

Want weet je… Het gaat om jou! Het gaat om jou als mens. En of jij nu op werkzaam bent in het onderwijs, het bedrijfsleven of in de sport. Het gaat over de mens achter het probleem.

Herkenbaar?
De zaken die bij mij voorbij komen zijn heel divers. Misschien herken je deze ook wel als sporter of als trainer/coach. In gesprek zijn met iemand en je eigen mening niet durven delen. Het idee hebben dat je de enige bent die niet alles uit zichzelf haalt, en alle anderen dus wel? Het idee hebben dat jij altijd de schuldige bent in een conflict. Het idee hebben dat je trainingsniveau altijd hoger is dan je wedstrijdniveau. En dat de winst je steeds ontglipt op dat ene cruciale moment. Of dat je helemaal uit je vel kan springen wanneer de scheidsrechter in jouw ogen een verkeerde beslissing neemt.

Wat gebeurt er eigenlijk?
Onbewust kan er sprake zijn van een alarmbel die continu afgaat in je hoofd, op momenten die in het hier en nu niet meer passend zijn, maar ooit in je leven erg helpend zijn geweest. Dit hoeft niet altijd vervelend te zijn. Maar wanneer jijzelf of anderen er last van ondervinden, kan dit van invloed zijn op je eigen functioneren. Of op de situatie in je werk, privé of sport.

Een stap in de goede richting
Het gedrag waar je tegen aanloopt, zijn uitingen van gebeurtenissen en ervaringen in het leven,
die bewust of onbewust een impact hebben. Deze kunnen in alle stadia van je leven ontstaan. Belangrijk is ‘de rode draad’ te vinden waardoor we kunnen herleiden waar dit bij jou vandaan komt. Vanuit dat punt kun je een blijvende verandering inzetten.

De verandering geeft ruimte
Door de verwerking van je problemen zal het afgaan van de alarmbel worden verholpen. Die strategie die je al die tijd hebt gebruikt, is niet meer nodig. Daarvoor in de plaats komt er ruimte vrij om opnieuw in te vullen. Wat oplevert dat je kunt reageren zoals je dat het liefste had gedaan. De oplossing zat al die tijd al in jou: je hebt alleen soms de ander nodig om die te vinden.

Wanneer jij ook voelt dat het anders kan, zullen we dan aan de slag?

Als ik coach, vertrouw ik veel op mijn eigen gevoel, ervaring en kennis. Dit neem ik mee in het werken met jou. Maar wat levert coaching door mij jou eigenlijk op?

Coaching door mij opent je hart en je ogen. Door het openen kom je bij dat gevoel, dat gevoel dat het anders kan, ook bij jou! Mensen die met mij gewerkt hebben omschrijven mij als;

Een enthousiaste vakvrouw, iemand die veel veiligheid biedt, haar eigen emoties ook laat zien, directe vragen stelt en ook door blijft vragen, een grote betrokkenheid heeft met de mensen waarmee ze werkt.

Meer weten? Wil je meer weten over mij en mijn coaching? Of een afspraak maken?
Neem dan gerust nog even contact met mij op!