Durf te doen!

Ik help vrouwen die niet meer weten wat ze zelf nog willen doen en hoe ze daarvan kunnen genieten.

Herken jij dit?

E

Wanneer je leidinggevende vraagt; heb je straks 10 minuutjes voor mij? Kun jij alleen nog maar denken; ‘wat heb ik fout gedaan?’ ‘heb ik iets doms gezegd?’. Er schiet van alles door je hoofd. Als je eenmaal bij je leidinggevende langs bent geweest was er 3x niks aan de hand. Waarom ben je toch zo onzeker?

E

In jouw agenda staan al de verjaardagen van je vriendinnen. Zo kun je er rekening mee houden wanneer jij denkt dat ze het gaan vieren. Jij bent er altijd bij! Maar toen jij laatst jarig was en een feestje gaf, viel het je zo tegen dat er maar een paar vriendinnen konden komen. Hoe kan het dat jij met iedereen rekening houdt maar niemand met jou?

E

De film begint al bijna en jij zit er helemaal klaar voor met een bakje chips en een wijntje. Dit wordt jouw avond. Deurbel. Wie kan dat zijn? Het is Meike, een schat van een vriendin. Ze heeft een probleem en wil dat graag met je bespreken. ‘Ooh oké, kom binnen’ zeg je.  Maar wat je niet durft te zeggen is; kan het ook morgen? Je schaamt je al dat je dit durft te denken.

E

In de vergadering heb je je idee uitgelegd. Niemand reageerde er echt op. Een kwartier later legt je collega praktische hetzelfde idee uit en is iedereen laaiend enthousiast. Wat?! Hoe dan?! En het ergste is nog wel dat je maar enthousiast hebt meegedaan, want wat had je anders moet doen?

E

Je baalt soms zo van je schoonmoeder, ze wil echt alles bepalen en regelen. Neem bijvoorbeeld kerst, je had jezelf voorgenomen dit jaar gaat het anders. Maar helaas, daar zit je weer aan de gourmet je irritatie weg te lachen. Wanneer gaat het eens zoals jij het wilt?

Hoe zou het zijn als…

E

Je tegen je leidinggevende kunt zeggen wat je wilt zeggen zonder dat je het eerst 10x hebt geoefend in je hoofd hoe je denkt dat het gaat overkomen. Je denkt na, je spreekt het uit en daarna is het klaar. Wat een rust zou dat geven!

E

De agenda die je hebt niet gebruikt wordt om alles in te plannen en te weten van al je vriendinnen, zodat je maar niks vergeet. Maar dat die agenda gebruikt gaat worden voor wat jij wilt gaan doen.

E

Je lieve vriendin Meike bij je aanklopt en met je wilt praten, maar jij zonder schuldgevoel kan zeggen dat dit nu niet lukt. Jij daardoor kan genieten van je vrije avond en later met haar afspreekt wanneer het je wel goed uitkomt.

E

Dat jij, zelfs tegen je schoonmoeder, kunt zeggen hoe jij het wilt als het bijvoorbeeld gaat over kerst. Dat je niet bezig bent met hoe de familie dit gaat vinden en wat ze gaan zeggen, maar dat jij jouw idee, jouw gevoel uitlegt en vervolgens helemaal kunt genieten van de feestdagen zoals jij jezelf dat al jaren voorhoudt om te gaan doen.

E

In allerlei situaties zoals op je werk jij je vrij voelt om dat wat jij denkt ook hardop te zeggen. Stel je dat eens voor! Gewoon dat wat je denkt en voelt ook te delen met je collega’s. Wat zou dat veel frustratie wegnemen. Hierdoor ga je zeker weten met veel meer ontspanning je werk doen.

Dit is mogelijk ook voor jou met het traject; Durf te doen!

Investering

Het traject bestaat uit 8x een sessie 1 op 1 in de praktijk in Marknesse of (max. 4 sessies) online.
Het werkboek gaat je helpen om actief aan de slag te blijven tussen de sessies door om zo het maximale resultaat uit dit traject te halen. De video’s zijn extra coachmomenten die je zelf kunt inplannen. Daarnaast krijg je ook nog 3 visualisaties die passend zijn op jouw onderwerpen.

Toen ik bij Ank het traject inging voelde ik mij soms eenzaam, niet begrepen en was ik de verbinding met mezelf kwijt.
Ank heeft mij geleerd hoe ik bij mezelf kan blijven! Doordat ik nu meer bij mezelf kan blijven, voel ik mij begrepen en niet meer eenzaam.

Het waren niet altijd makkelijke weken en af en toe heb ik haar vervloekt! Maar vooral door haar kritische vragen, feedback en bereikbaarheid kon ik door mijn proces heen stappen. Dit was wat ik nodig had! Iemand die eerlijk en oprecht is, maar die ook af en toe liefdevol een schop onder je kont geeft; en dat is Ank!

What you see is what you get!

Na deze 10 weken met Ank sta ik veel krachtiger in het leven!

In december heb ik mij via insta aangemeld voor een gratis online workshop “kies voor jezelf”. Deze workshop was gezamenlijk met 4 vrouwen die eigenlijk dezelfde issues als mij ervaarde, wat was deze herkenning heerlijk! Zo raar ben ik dus toch niet haha.. Voor deze workshop moesten we vooraf een werkboek invullen waarin we antwoord moesten geven op verschillende vragen en waarop Ank feedback gaf. Wat was haar feedback raak. Ank zag precies waar mijn pijnpunten en patronen lagen tussen mijn mooie zinnen door. Na een telefonisch gesprek waarin we mijn pijnpunten en patronen bespraken heb ik de stap genomen om een traject te starten bij Ank.  Mijn voornaamste reden om het traject te starten was dat mijn relatie net uit was en ik enorm veel bevestiging nodig had van iedereen om de leegte in mezelf op te vullen en mij gelukkig te voelen. Wie was ik eigenlijk, waar stond ik voor, wat waren mijn grenzen en wat wilde ik? Ik had geen idee. We zijn het traject begonnen met eerst de lading van het enorme verdriet af te halen en de eenzaamheid die ik voelde te leren accepteren en omarmen. Ik ben iemand die heel goed kan praten/analyseren, maar de koppeling met mijn gevoel is een uitdaging 😉. Het heeft mij enorm geholpen de sessies met de paarden waarin ik gespiegeld werd in mijn gedrag, de eyeopeners bij die sessies staan nog op mijn netvlies gebrand. Daarnaast prikte Ank volledig door mijn mooie praatjes heen waardoor ik geen mogelijkheden had tot het geven van sociaal wenselijke antwoorden hihi. Ank daagt je uit buiten je comfortzone te stappen en “spannende” dingen te doen elke dag. De dingen die in mijn verleden zijn gebeurt kan ik nu zien als een cadeautje. Ze hebben mij gebracht waar ik nu sta. Ik heb een stabiele basis kunnen ontwikkelen waar ik nu in situaties op terug kan vallen. Ik vertrouw nu meer op mezelf, durf te zeggen wat ik er van vindt en ervaar veel meer rust. 

Annelies, 35 jaar

Aan het einde van het traject ga jij;

E

Gelijk zeggen wat je wilt zeggen als je leidinggevende je aanspreekt. Met zelfvertrouwen stap je dan het gesprek in omdat je voelt en weet dat wat jij hebt gedaan goed is uitgewerkt. Jij bent de vrouw die duidelijk is en zich daarbij goed voelt.

E

Zo goed met je tijd omgaan dat er in een week ruimte is om met een vriendin af te spreken, maar jij ook tijd over houdt voor jezelf. Je kunt je eigen tijd inplannen en nee zeggen daar waar nodig. Hierdoor heb jij echt controle over je eigen agenda.

E

Echt genieten van de feestjes met je vriendinnen. Je hebt er juist zin in en aan het einde van de avond ga je naar huis zonder te denken wat je vriendinnen van je vonden toen je helemaal los ging tijdens het dansen.

E

Je weet precies wanneer je ‘nee’ moet zeggen, omdat je aan alles voelt dat je niet weer met kerst wilt gourmetten. Na dit traject ‘durf te doen’ weet je hoe jij het wilt en kost het je geen weken tijd meer om dit ook te benoemen.

E

Weten wat je wilt als het gaat om je werk, je vriendinnen, je kinderen, je partner en al die andere lieve mensen om je heen. Het gevoel dat je vast zit door al je gemaakte afspraken overkomt jou niet meer. Jij weet wat je wilt!  

E

Hoe zou je leven er uit zien als ik jou dit resultaat beloof door alles te doen wat dit traject biedt!

Meest gestelde vragen:

Hoeveel tijd ben ik bezig met het werkboek, de video’s en visualisaties?

Je ontvangt 3x een visualisatie van ongeveer 15 minuten. Die kun je zo vaak herhalen als je zelf wilt. Met het werkboek ben je ongeveer 30 minuten per week bezig. De video’s kijken kost je in de 6 maanden tijd ongeveer 20 minuten per video.

Wat als ik op vakantie ben in deze 6 maanden van het traject?

Dat is geen probleem. De sessies plannen we om je vakantie heen. De visualisatie krijg je opgestuurd via mail of je telefoon en kun je ook doen tijdens je vakantie doen. Dat zelfde geldt voor je werkboek en de video’s.

Hoe lang heb ik toegang tot de visualisaties en video’s?

De visualisaties krijg je opgestuurd en zijn van jou. De video’s zijn een jaar te bekijken.

Hoe worden de sessies ingepland?

In 6 maanden krijg je 8 sessies, aan het begin zullen de sessies wat korter achter elkaar gepland zijn. Maar het gaat altijd in overleg met jou.

Kunnen de sessies online?

Die mogelijkheid is er wel, zeker als je wat verder weg woont van Marknesse kan het een mooie verdeling zijn qua tijd. Van de 8 sessies zijn er 4 nodig om in de praktijk te doen. De overige 4 zouden dan online kunnen.