En juist jij stuurt al die mailtjes?!

“Waarom stuur je zoveel mailtjes. Juist jij zou moeten weten hoe overweldigend dat is. Wij leerkrachten hebben het al zwaar in onze tijd en mailbox, maar blijkbaar ben je alleen maar met je eigen bedrijfje bezig. Bah!”

Helemaal blij met de reactie was ik niet, maar hoge bomen vangen veel wind dat weet ik, maar voelen is toch weer wat anders.
Het heeft me aan het denken gezet. Is dat zo? Doe ik dat?
Moet het minder minder minder?

Maar daar zit de oplossing niet…

Niet voor mij en niet voor haar, want als ik de mailbox niet binnenkom, dan is het wel iemand anders. Een IB-er die nog een verslag van je wil, een ouder die uitleg wil over een schoolplein incident, een collega die de bouwvergadering wil verplaatsen.
Het gaat er dus om dat je leert waar moet ik op reageren en waarop niet. En zoals ik mijn leerkrachten uitleg in mijn programma’s. Heel vaak zijn de mails in je mailbox het best passend in mapje met de kleur geel. Oftewel de g van gelul.

En het is aan jou te bepalen wie daar in komt. Echt waar. Want hoeveel problemen worden er opgelost zonder als je ziek wordt en je niet kan reageren bijvoorbeeld.

Voor dit soort mails die ik stuur, ter inspiratie, ter kennisgeving, ter onderwijsverbetering is er een uitschrijfknop. En net zoals op Instagram, vind je het niet meer leuk? Inspireert het niet meer? Schrijf je uit! Ontvolg!

E-mails en hoe je daar mee om moet gaan is maar een heel klein deel van het programma ‘met rust & overzicht een schooljaar rond’. Maar het komt er wel in voor ­čśë Want je directeur blokken in je e-mail is namelijk niet een oplossing.

Op 8 februari start het programma en deze week doe ik nog allemaal matchcalls of het ook geschikt zou zijn voor jou. Dat betekent vrijblijvend 20 minuten een online call waarin we samen kijken; is het passen voor jou of niet. En zo niet zal ik met je meekijken wat dan wel!

Kriebelt het? Wil je dit jaar al totaal anders je zomervakantie in? Let’s go!! Dan is dit het moment op die call aan te vragen. Want jij weet ook – alleen door in actie te komen, anders dan tot nu toe, gaat het veranderen. Niks doen is geen optie. Daarmee komt je plezier of rust niet terug. Door te antwoorden op deze mail met je telefoonnummer neem ik z.s.m. contact met je op om een afspraak te maken.