‘Tijd voor de leerkracht’
Hét onderwijsevent van 2024!

Zaterdag 28 september 2024

Van 10:00-16:00 een volledige verzorgde dag. 
Locatie: van der Valk Harderwijk

Waarom zou jij als leerkracht naar dit event willen komen?

Stel je eens voor dat je op tijd thuis bent om een gezonde maaltijd te koken. Met je kinderen mee kan spelen, want je werk is af. En er is tijd om ze in alle rust naar bed te brengen. Hoe lekker zou dat zijn? Maar veel vaker dan dat je wilt schiet je uit je slof naar je kinderen of partner, omdat je nog even wat voor school moet doen. Echt dat gevoel dat je klaar bent met je werk, weekend kunt vieren of vakantie hebt is er al heel lang niet meer.  

Tijdens het event word je op allerlei mogelijke manieren tot denken aangezet. Je weet aan het einde van de dag precies wat je te doen hebt, wat het je gaat opleveren als je het gaat doen, zodat je de leerkracht kunt zijn op de manier zoals jij het altijd hebt gewild.

Ik ga je in de watten leggen, maar ik ga je ook wakker schudden en confronteren. Zoals een event moet zijn; een hele complete, inspirerende en volledig verzorgde ervaring

Ga je dit doen? Op je vrije zaterdag naar dit onderwijsevent? Dat is een goede vraag die je jezelf stelt. Maar wees eens even heel eerlijk. Hoe vaak besteed je een deel van je vrije dag, het weekend of de vakantie aan school? En zeker weten dat je negen van de tien keer niet vol energie weer thuis komt. Dit event gaat niet over school, dit gaat over de persoon achter de leerkracht. Dat ben jij. Het gaat over jou! Wat als het anders kan en je juist vol inspiratie, met een uitvoerbaar plan naar huis gaat van dit event. Met als gevolg dat je niks meer hoeft te doen voor school op je vrije dag, in het weekend of zelfs in de vakantie. 

E

Het is een dag in het teken van jou, dat is misschien even wennen, maar gun jezelf dit als leerkracht en neem gezellig je collega mee. Samen die ervaring meenemen naar school, wat zou dat doen voor jullie als  team?

E

“Het komt nu echt niet uit, het schooljaar is net begonnen.” Ik weet wat je denkt. Maar het komt nooit uit, want voor je het weet maak je een lampion, komt Sinterklaas, Kerst en oja, dan de rapporten, onrustige weken met vrije dagen, rapport ronde nummer twee en dan; ach ja, alweer bijna zomervakantie. Voor je het weet vliegt de tijd voorbij, dus wanneer is het jouw tijd?  

Dat lesgeven, die kinderen, daar waar je de pabo voor hebt gedaan. Dat vind je leuk, daar haal je plezier uit, maar de rest erom heen laat je toch steeds meer twijfelen. Dat moment waarop het tweede deel van je baan begint neemt steeds meer tijd en aandacht van jou. Dat ontneemt je plezier voor het vak. Aandacht besteden aan jezelf als leerkracht. Heb je dat ooit wel eens gedaan? Niet cursussen die bedoeld zijn om je vakinhoudelijk te ontwikkelen. Nee, puur over jou. Ik weet zeker weten van niet. Dat gebeurt namelijk niet. Je kiest veel eerder voor het kind, je collega, de school en dat maakt je onwijs goed in je vak. Maar wil je dit vak blijven doen, dan is het tijd om aandacht te besteden aan de persoon achter de leerkracht. De persoon die het vak uitvoert en dit dag in, dag uit met alle liefde van de wereld.  Dus kom naar dit event toe, pak die kans. Dit is hét onderwijsevent voor de leerkracht. Zie ik jou zaterdag 28 september? Ik heet je van harte welkom.