Vanaf het moment dat ik besloot om echt in mijn passie te gaan geloven en daar voor te gaan staan is er veel gebeurd. Dat moment kan ik zo terug halen, het moment dat de ander mij onverwachts wakker maakte.
Die dag was ik aan het werk in de praktijk in Marknesse, het was de eerste week nadat we drie weken op de camping in Ommen hadden gestaan. De cliënten waren klaar voor die dag en Jonneke van Maanen komt langs. Ze is op dat moment bezig haar eigen bedrijf op te zetten en wil met mij sparren. Ik ken Jonneke als een tijdje en ik probeer zoveel mogelijk wat ik weet over te dragen en tips te geven wat mij weer geholpen heeft. Namen komen voorbij, verschillende podcast series en titels van boeken. Jonneke noteert van alles in een mooi sierlijk handschrift. Ik volg haar zoekproces al een tijdje wat ze zou willen in haar werk, in haar leven en als ik zo naar haar kijk zie ik dat ze haar passie gevonden heeft. Het wat toen echt aan het begin, er stond feitelijk nog vrij weinig in de steigers, maar aan deze manier van werken, voorbereiden, uitvragen beloofde het toen al iets moois te worden.
Tegen het einde van het gesprek vraagt ze; ‘Ank, ga jij eigenlijk nog iets in de sport doen?’ ‘Hmm, dat wil ik zeker, het lijkt me zo mooi! Maar ergens weet ik het even niet meer Jonneke, wat wil ik ? Ik ben beetje zoekende.’ ‘Maar Ank als jij over sport praat en wat je daarin wilt ga je daar altijd helemaal van stralen! Weet je wat jij eens moet doen, met mijn zwager praten, die praat net zoals jij.’
En zo ontvang ik aan het einde van de middag zijn nummer. Ik weet niet eens hoe wat of waar, maar ik ga bellen want het trekt en ik voel; dit moet ik gaan doen!
Het telefoontje met Job van Eunen wordt een geweldig leuk gesprek en Job biedt mij weer een andere kans aan en zo verloopt het afgelopen jaar met enige regelmaat. Er komen allerlei geluksmoment langs en vooral ook heel veel leuk nieuwe mensen en gesprekken. Gelukjes!

Wat Jonneke niet weet is dat ze mij op dat moment, door 1 vraag te stellen en door haar mij te laten kennis maken met haar zwager enorm heeft geholpen. Het ging weer borrelen in mijn hoofd en lijf. Door haar te helpen, ontving ik zoveel meer terug! Ondertussen is de podcast aan het lopen, schrijf ik elke maandag een blog en is er iemand langs gekomen die mij helpt het een en ander grafisch goed vorm te geven en herkenbaar te maken.

Dus kijk ik terug op dit jaar als 2020 waarin er zakelijk veel veranderde, maar wat dus ook niet zakelijk is omdat dit heel erg gaat over mijn plezier en passie; de mens achter de sporter.
Het leuke van dit jaar is ook dat ik zoveel nieuwe mensen heb leren kennen die allemaal een bijdrage hebben geleverd en ik zou ze allemaal wel willen benoemen hier, maar ik geloof dat ze het wel weten hoe zeer ik het waardeer en hoe ontzettend blij ik ervan word. Dus heb ik besloten om toch terug te kijken naar 2020 met een glimlach en dan glimacht het jaar terug ondanks alles.