Let’s do this

Ik help vrouwen die niet meer weten wat ze zelf nog willen doen en hoe ze daarvan kunnen genieten.

Herken jij dit?

E

Je gaat op verjaardagsvisite bij je ouders. Als je binnenkomt ruik je de vers gemaakte appeltaart al. “Hè hè, ben je er dan eindelijk, kon je het nog vinden?” vraagt je vader. Het is bedoeld als een ‘grapje’, maar oei wat voelt dit niet als een grap. Je komt nooit vaak genoeg, je belt te weinig, wat een gezeik steeds. Het liefste wil je tegen hem zeggen dat hij moet stoppen met die rotopmerkingen maken, maar wat doe je? Je perst er met moeite een lachje uit en doet weer alsof het niet gebeurd is. Oh wat baal je hiervan.

E

Je staat bij de markt te wachten op je beurt. Je hoort “wie mag ik dan helpen?” Voor je überhaupt je mond open kan doen hoor je iemand zeggen “ja, ik”! Maar dat laat je niet meer gebeuren. “Ik was volgens mij aan de beurt” zeg je hardop. Het voelt alsof iedereen naar je kijkt en alles stil valt. Je hartslag schiet omhoog en van de zekere stem die je net nog had is niks meer over. Dit gebeurt je de laatste tijd steeds vaker als je zegt wat je denkt. Je had echt wel gehoopt dat deze onzekerheid weg was in jou. Zit het er toch nog.

E

De zin van je directeur dreunt nog na in je hoofd; “jij besluit weg te lopen voor dit gesprek, weet wat je doet”. Je staat als verdoofd in de deuropening. Gatverdamme denk je, alsof je weer 8 jaar bent. Het is zo herkenbaar dit gevoel. Je autoritaire directeur doet je denken aan je vader. Man, man, hier heb je toch al heel wat gesprekken over gehad en tranen om gelaten. Dat weglopen met dit soort gesprekken daar ben je helemaal klaar mee, dit wil je echt niet meer.

E

Het vriendinnenweekend komt er weer aan en in de groepsapp stromen de appjes binnen over hoe, wat, waar en wanneer. Maar jij bent alleen maar bezig met het huis schoon achter te laten en oppas te regelen voor je kinderen, zodat je partner kan sporten zaterdag. Dit schuldgevoel en van alles regelen wanneer jij weg gaat ken je zo goed van jezelf. Wat ben je het zat dat altijd alles en iedereen voor gaat. Dit moet toch anders kunnen?

E

“Mama ik wil graag wat anders voor mijn verjaardag. Fien zei dat het vet kinderachtig was om nog een barbiepop te krijgen. Ik wil geen barbiepop meer hoor.” Je probeert nog met haar in gesprek te gaan en uit te leggen dat ze voor zichzelf mag bepalen wat wel of niet kinderachtig is. Maar je komt er niet doorheen. Je ziet dat wat ze kiest niet is wat ze wil. Hoe groot is die spiegel? Dit doe jij toch ook?! Het doet zo’n pijn om je dochter zo te zien. Hier moet je echt wat aan gaan doen.

Hoe zou het zijn voor je als;

E

Je tegen je vader precies kunt zeggen hoe je denkt over die rotopmerkingen en dat je daardoor steeds minder zin hebt om langs te komen.

E

De onzekerheid om voor jezelf op te komen wordt omgezet naar zelfvertrouwen zodat jij zonder hapering in je stem kunt zeggen wat je wilt.

E

Je voelt dat jouw ideeën van betekenis zijn waardoor je blijft zitten in vergaderingen waarin je te maken krijgt met autoritaire figuren.

E

Je heerlijk zorgeloos je spullen kunt inpakken en gewoon weg gaat naar je vriendinnenweekend. Genieten van de voorpret en overal met plezier aan mee doet.

E

Dat je je dochter hoort zeggen wat ze denkt; ‘’ik wil bij mij thuis spelen”. Jouw dochter die doet en zegt wat ze voelt en denkt.

En dat kan met het programma; Let’s do this!

Investering

Het programma ‘Let’s do this’ bestaat uit 8x een persoonlijke sessie 1 op 1 in de praktijk in Marknesse. Het werkboek gaat je helpen om actief aan de slag te blijven tussen de sessies door om zo het maximale resultaat uit dit traject te halen. De video’s en visualisaties die je krijgt zijn gekoppeld aan het werkboek en de opdrachten.

Toen ik bij Ank het traject inging voelde ik mij soms eenzaam, niet begrepen en was ik de verbinding met mezelf kwijt.
Ank heeft mij geleerd hoe ik bij mezelf kan blijven! Doordat ik nu meer bij mezelf kan blijven, voel ik mij begrepen en niet meer eenzaam.

Het waren niet altijd makkelijke weken en af en toe heb ik haar vervloekt! Maar vooral door haar kritische vragen, feedback en bereikbaarheid kon ik door mijn proces heen stappen. Dit was wat ik nodig had! Iemand die eerlijk en oprecht is, maar die ook af en toe liefdevol een schop onder je kont geeft; en dat is Ank!

What you see is what you get!

Na deze 10 weken met Ank sta ik veel krachtiger in het leven!

In december heb ik mij via insta aangemeld voor een gratis online workshop “kies voor jezelf”. Deze workshop was gezamenlijk met 4 vrouwen die eigenlijk dezelfde issues als mij ervaarde, wat was deze herkenning heerlijk! Zo raar ben ik dus toch niet haha.. Voor deze workshop moesten we vooraf een werkboek invullen waarin we antwoord moesten geven op verschillende vragen en waarop Ank feedback gaf. Wat was haar feedback raak. Ank zag precies waar mijn pijnpunten en patronen lagen tussen mijn mooie zinnen door. Na een telefonisch gesprek waarin we mijn pijnpunten en patronen bespraken heb ik de stap genomen om een traject te starten bij Ank.  Mijn voornaamste reden om het traject te starten was dat mijn relatie net uit was en ik enorm veel bevestiging nodig had van iedereen om de leegte in mezelf op te vullen en mij gelukkig te voelen. Wie was ik eigenlijk, waar stond ik voor, wat waren mijn grenzen en wat wilde ik? Ik had geen idee. We zijn het traject begonnen met eerst de lading van het enorme verdriet af te halen en de eenzaamheid die ik voelde te leren accepteren en omarmen. Ik ben iemand die heel goed kan praten/analyseren, maar de koppeling met mijn gevoel is een uitdaging 😉. Het heeft mij enorm geholpen de sessies met de paarden waarin ik gespiegeld werd in mijn gedrag, de eyeopeners bij die sessies staan nog op mijn netvlies gebrand. Daarnaast prikte Ank volledig door mijn mooie praatjes heen waardoor ik geen mogelijkheden had tot het geven van sociaal wenselijke antwoorden hihi. Ank daagt je uit buiten je comfortzone te stappen en “spannende” dingen te doen elke dag. De dingen die in mijn verleden zijn gebeurt kan ik nu zien als een cadeautje. Ze hebben mij gebracht waar ik nu sta. Ik heb een stabiele basis kunnen ontwikkelen waar ik nu in situaties op terug kan vallen. Ik vertrouw nu meer op mezelf, durf te zeggen wat ik er van vindt en ervaar veel meer rust. 

Annelies, 35 jaar

Wat gaat dit programma Let’s dot this voor je betekenen?

E

Je kunt genieten van de gesprekjes met je ouders want je gedachten zijn helemaal vrij. Je staat stevig in je schoenen zoals je dat ergens anders ook doet.

E

Jouw beurt bij de marktkraam! Je steekt je hand op en zegt dat jij de volgende bent, met een rustig gevoel en een normale hartslag.

E

Tijdens de vergaderingen zeg je vol zelfvertrouwen wat jouw ideeën zijn, je neemt je tijd om alles goed uit te leggen en je merkt dat je gedachten helemaal tot rust zijn. 

E

Weekendjes weg zijn zo geregeld want jij voelt dat je kan en mag gaan. Je neemt de momenten voor jezelf en geniet daar voluit van.  

E

Dat je je dochter ziet opgroeien als een sterke vrouw die opkomt voor wat zij wil, uitspreekt wat er nodig is en dat ook doet. Zij is de vrouw die je haar gunt.

Meest gestelde vragen:

Hoeveel tijd ben ik bezig met het werkboek, de video’s en visualisaties?

Je ontvangt 3x een visualisatie van ongeveer 15 minuten. Die kun je zo vaak herhalen als je zelf wilt. Met het werkboek ben je ongeveer 20 minuten per week bezig. De video’s kijken kost je in de 6 maanden tijd ongeveer 20 minuten per video.

Wat als ik op vakantie ben in deze 6 maanden van het traject?

Dat is geen probleem. De sessies plannen we om je vakantie heen. De visualisatie krijg je opgestuurd via mail of je telefoon en kun je ook doen tijdens je vakantie doen. Dat zelfde geldt voor je werkboek en de video’s.

Hoe lang heb ik toegang tot de visualisaties en video’s?

De visualisaties en video’s krijg je opgestuurd en zijn van jou.

Hoe worden de sessies ingepland?

In 6 maanden krijg je 8 sessies, aan het begin zullen de sessies wat korter achter elkaar gepland zijn. Maar het gaat altijd in overleg met jou.

Kunnen de sessies online?

Die mogelijkheid is er wel, zeker als je wat verder weg woont van Marknesse kan het een mooie verdeling zijn qua tijd. Van de 8 sessies zijn er 5 nodig om in de praktijk te doen. De overige 3 zouden dan online kunnen.

Is de Q & A een verplichting?

De maandelijkse Q & A is geen verplichting maar een geweldige kans om te luisteren naar de vragen van de andere vrouwen in mijn trajecten. Doe er je voordeel mee. Het is een extra coach moment. Geen verplichting maar enorm waardevol.