Let’s do this

Herken jij dit?

E

Bij binnenkomst na de vakantie hoor je je collega’s al bespreken hoeveel weken het nog is tot de volgende vakantie. Eigenlijk vind je het niet kunnen, maar je voelt precies hetzelfde. Het is een weekje dat je weer even op adem kan komen. Dan pas is er tijd om al het achterstallige werk in te halen.

E
Je opent Parnassys met een diepe zucht. Je weet dat het erbij hoort, maar wat is er veel dat genoteerd moet worden. Het is echt een bak administratie. Eerst maar eens kijken hoe de resultaten zijn na de toetsen, dan weet je ook welke plannen er geschreven moeten worden. Het is niet anders, maar je ziet er als een berg tegenop.
E
Bij het naar bed brengen van je dochter vraagt ze om een naar-bed-gaan-verhaaltje. Eigenlijk heb je er totaal geen zin in. Het voorlezen voelt aan als werk en dat is wel het laatste wat je vanavond wilt. Terwijl je dat denkt voelt het te belachelijk voor woorden. Gaat het al zo ver dat zelfs een verhaaltje voorlezen voelt als werk?
E
Samen met de oudercommissie sta je de boel af te breken na de Koningsspelen. Het is een geslaagde dag geweest. Jammer dat er zo weinig animo was van ouders om te helpen. Tien keer mailen, op het schoolplein ouders aanspreken en met moeite kan er dan één ouder eventueel wel als er echt niemand anders kan. Het niet organiseren is ook zo sneu voor de kinderen, maar dit kost je naast al je andere werkzaamheden enorm veel tijd en energie. Eigenlijk word je er al moe van als je denkt aan de aankomende sportdag.
E
Je moet de meest lastige oudergesprekken in goede banen leiden en ze verwachten ook nog eens een VWO advies. De druk die je voelt is er altijd. Soms schrik je midden in de nacht wakker en schieten ideeën door je hoofd wat je allemaal nog voor Peter kan doen om hem beter te laten rekenen, of wat Sara haar probleem toch is met spelling. Het voelt niet alsof je werk ooit af is. Alsof het werk wat je doet gewaardeerd wordt.

Hoe zou het zijn voor je als;

E
Je na de vakantie ook echt opgeladen voelt en weer zin hebt om aan het werk te gaan?
E
De administratieve taken een plek hebben in je jaarplanning zodat je weet wanneer je wat moet doen en er zo alle tijd en rust voor is om dit op te pakken.
E
Knutselen met je kinderen en voorlezen voelt als echte 1 op 1 tijd met je kinderen waar je mama bent en voelt. Je kunt echt met al je aandacht bij de kinderen aanwezig zijn.
E
Je de verantwoordelijkheid voelt tot waar het nodig is. Dat als organisaties moeizaam verlopen jij dit los kan laten, omdat je weet en voelt dat je er echt alles aan gedaan hebt.
E
Je de schooldeur aan het einde van de dag dicht trekt en ook voelt; ik ben klaar voor vandaag. Thuis is thuis. Je bent aanwezig met al je aandacht en er is ruimte om te kunnen ontspannen. Je weet dat het werk niet af is, maar je blijf hier rustig bij.

En dat kan met het programma; Let’s do this!

Het programma ‘Let’s do this’ bestaat uit 8x een persoonlijke sessie 1 op 1 in de praktijk in Marknesse. Het werkboek gaat je helpen om actief aan de slag te blijven tussen de sessies door om zo het maximale resultaat uit dit traject te halen. De video’s en visualisaties die je krijgt zijn gekoppeld aan het werkboek en de opdrachten.

Liever in 2 termijnen van €955 incl btw betalen? Klik hier om aan te melden.

Liever in 3 termijnen van €640 incl btw betalen? Klik hier om aan te melden.

Wat gaat dit programma Let’s dot this voor je betekenen?

E
Je bent de leerkracht die je ook echt wilt zijn. Betrokken bij je kinderen in de klas, de administratie op orde en het onderwijs op de rit.
E
Je kunt tijdig om hulp vragen wanneer je dat nodig hebt. Het voelt juist sterk en goed wanneer je aangeeft dat het even te druk is. Hierdoor verzuip je niet in al je taken maar hou je het overzicht en de rust.
E
Je geniet weer van je werk, alleen weet je ook op tijd te stoppen. Extra uren die je maakt compenseer je in de weken dat het rustiger is en dat zonder schuldgevoel. Jij hebt je werkzaamheden onder controle en voelt je een fijne leerkracht die ook op tijd thuis is voor haar kinderen.
E
Je voelt je precies verantwoordelijk waar je ook verantwoordelijk voor bent. Je durft aan te geven wanneer je taken doet die eigenlijk niet van jou zijn. De grenzen zijn duidelijk en je kunt hier ook naar handelen.
E
Je voelt je gewaardeerd voor wie je bent voor wat je kunt en voor wat je waard bent als persoon en leerkracht.

Toen ik bij Ank het traject inging voelde ik mij soms eenzaam, niet begrepen en was ik de verbinding met mezelf kwijt.
Ank heeft mij geleerd hoe ik bij mezelf kan blijven! Doordat ik nu meer bij mezelf kan blijven, voel ik mij begrepen en niet meer eenzaam.

Het waren niet altijd makkelijke weken en af en toe heb ik haar vervloekt! Maar vooral door haar kritische vragen, feedback en bereikbaarheid kon ik door mijn proces heen stappen. Dit was wat ik nodig had! Iemand die eerlijk en oprecht is, maar die ook af en toe liefdevol een schop onder je kont geeft; en dat is Ank!

What you see is what you get!

Na deze 10 weken met Ank sta ik veel krachtiger in het leven!

In december heb ik mij via insta aangemeld voor een gratis online workshop “kies voor jezelf”. Deze workshop was gezamenlijk met 4 vrouwen die eigenlijk dezelfde issues als mij ervaarde, wat was deze herkenning heerlijk! Zo raar ben ik dus toch niet haha.. Voor deze workshop moesten we vooraf een werkboek invullen waarin we antwoord moesten geven op verschillende vragen en waarop Ank feedback gaf. Wat was haar feedback raak. Ank zag precies waar mijn pijnpunten en patronen lagen tussen mijn mooie zinnen door. Na een telefonisch gesprek waarin we mijn pijnpunten en patronen bespraken heb ik de stap genomen om een traject te starten bij Ank.  Mijn voornaamste reden om het traject te starten was dat mijn relatie net uit was en ik enorm veel bevestiging nodig had van iedereen om de leegte in mezelf op te vullen en mij gelukkig te voelen. Wie was ik eigenlijk, waar stond ik voor, wat waren mijn grenzen en wat wilde ik? Ik had geen idee. We zijn het traject begonnen met eerst de lading van het enorme verdriet af te halen en de eenzaamheid die ik voelde te leren accepteren en omarmen. Ik ben iemand die heel goed kan praten/analyseren, maar de koppeling met mijn gevoel is een uitdaging 😉. Het heeft mij enorm geholpen de sessies met de paarden waarin ik gespiegeld werd in mijn gedrag, de eyeopeners bij die sessies staan nog op mijn netvlies gebrand. Daarnaast prikte Ank volledig door mijn mooie praatjes heen waardoor ik geen mogelijkheden had tot het geven van sociaal wenselijke antwoorden hihi. Ank daagt je uit buiten je comfortzone te stappen en “spannende” dingen te doen elke dag. De dingen die in mijn verleden zijn gebeurt kan ik nu zien als een cadeautje. Ze hebben mij gebracht waar ik nu sta. Ik heb een stabiele basis kunnen ontwikkelen waar ik nu in situaties op terug kan vallen. Ik vertrouw nu meer op mezelf, durf te zeggen wat ik er van vindt en ervaar veel meer rust. 

Annelies, 35 jaar

Meest gestelde vragen:

Hoeveel tijd ben ik bezig met het werkboek, de video’s en visualisaties?

Je ontvangt 3x een visualisatie van ongeveer 15 minuten. Die kun je zo vaak herhalen als je zelf wilt. Met het werkboek ben je ongeveer 20 minuten per week bezig. De video’s kijken kost je in de 6 maanden tijd ongeveer 20 minuten per video.

Wat als ik op vakantie ben in deze 6 maanden van het traject?

Dat is geen probleem. De sessies plannen we om je vakantie heen. De visualisatie krijg je opgestuurd via mail of je telefoon en kun je ook doen tijdens je vakantie doen. Dat zelfde geldt voor je werkboek en de video’s.

Hoe lang heb ik toegang tot de visualisaties en video’s?

De visualisaties en video’s krijg je opgestuurd en zijn van jou.

Hoe worden de sessies ingepland?

In 6 maanden krijg je 8 sessies, aan het begin zullen de sessies wat korter achter elkaar gepland zijn. Maar het gaat altijd in overleg met jou.

Kunnen de sessies online?

Die mogelijkheid is er wel, zeker als je wat verder weg woont van Marknesse kan het een mooie verdeling zijn qua tijd. Van de 8 sessies zijn er 5 nodig om in de praktijk te doen. De overige 3 zouden dan online kunnen.

Is de Q & A een verplichting?

De maandelijkse Q & A is geen verplichting maar een geweldige kans om te luisteren naar de vragen van de andere vrouwen in mijn trajecten. Doe er je voordeel mee. Het is een extra coach moment. Geen verplichting maar enorm waardevol.