Lunch & Learn

Vrijdag 26 mei van 10.30-13.30 in Marknesse

 

In je klas ziet het er gezellig en opgeruimd uit, je bent de juf die het allemaal voor elkaar heeft. Tenminste dat is wat iedereen altijd maar lijkt te zien. Je weet wat er moet gebeuren in je klas om elk kind op de best mogelijke manier te helpen. De afgelopen jaren lijkt het, ondanks je ervaring maar niet te lukken om meer grip te krijgen over alles ‘buiten’ de klas. Gedachten over wat er nog moet gebeuren over teamvergaderingen, OPP’s maken, weer een gesprek met IB komen ook voorbij terwijl je ‘lekker ontspannen’ thuis op de bank zit. Zo ben je steeds meer tijd kwijt aan het werk wat ten kosten gaat van je plezier & passie voor het onderwijs.

 

Is dit herkenbaar voor je?

E

In het weekend twijfel je vaak of je toch niet even naar school toe moet. Je hoopt daarmee dat je daarna thuis wat meer rust ervaart. Wat zou het toch fijn zijn als je die schooldeur achter je dicht kunt trekken en echt helemaal vrij bent.

E

Waarom ben ik ook al weer juf geworden? Het is een vraag die té vaak langs komt wanneer je weer eens ondergedompeld bent in alle administratieve taken. Het lijkt wel alsof jij de enige bent die er steeds zo lang mee bezig is. Dit moet toch anders kunnen?

E

Het is toch logisch dat jij als juf verantwoordelijk bent en voelt voor de kinderen in de klas, maar waar stopt die verantwoordelijkheid? Die grens lijk je steeds verder op te schuiven, want wie moet het anders doen? Jij bent toch de juf!

E

Je staart naar je telefoon. Het liefst wil je vragen of je partner de kinderen kan halen van de opvang, zodat jij die overdracht nog kan schrijven. Wat je ook kiest om te doen…schuldig voel je je toch of naar je kinderen of naar je collega. Wat een rot gevoel is dat toch! 

Hoe zou het voor je zijn?

E

Om niet steeds te twijfelen, maar gewoon te doen. Wat zou dat veel rust opleveren in je eigen hoofd. 

E

Je zonder schuldgevoel keuzes kan gaan maken die goed voelen. 

E

Je op tijd weet te stoppen met je werk in en rondom de klas. Goed is goed genoeg. Daarmee tevreden zijn geeft ruimte voor de leuke dingen in het onderwijs. 

E

Je als leerkracht uit kunt spreken wanneer je hulp nodig hebt. Op deze manier ben jij ruim op tijd klaar met je werk en kun je naar huis gaan met een lege to do lijst. 

Wil je daarmee starten dan is de Lunch & Learn just op vrijdag 26 mei van 10.30-13.30 in Marknesse de ideale gelegenheid.

Ik zag de lunch&learn van Ank voorbij komen met het thema ‘Kiezen voor jezelf’. Ik dacht… Wat een leuke vorm! Maar hé niet handig want; Vriend op vakantie, geen oppas voor mijn kind, ik “moet” nog zoveel andere dingen. En toen moest ik eigenlijk van binnen even lachen. Want dit is precies waar deze lunch&learn over gaat. Dus hup, ik geef me op en kies voor mezelf. Ik sport om mijn lichaam gezond te houden, dus dit ga ik doen om mijn geest gezond te houden. Zonder al teveel verwachtingen met een open blik ging ik erin. Eruit kwam ik met een rugzak vol met inzichten, een gevoel van verbinding en herkenning door de andere aanwezige vrouwen. Zo knap wat Ank in zo’n korte tijd in beweging weet te zetten bij iedere aanwezige. En deze vorm, met een heerlijke lunch, met andere vrouwen, zo lekker ongedwongen en gezellig. Ik kan het iedereen aanraden!

Nancy Kamstra

De lunch en learn vond ik een erg fijne, zinvolle én confronterende middag. Ik ben met een vriendin gegaan en had niet echt voor ogen waar ik op gecoacht wilde worden maar de vragen die we van tevoren kregen dwongen me om er toch over na te denken.

De sfeer in de groep was erg open en prettig.

Na een dag merk ik dat ik een aantal vragen de hele tijd in mijn hoofd heb; waarom blijft voeding zo’n ding voor me? Welke leegte eet ik weg? Ik zoek een deel van de oplossing buiten mezelf, hoe kom ik bij dat deel in mij wat me verder helpt? Heeft dit alles te maken met het contact met mijn moeder? Staat dat er los van?

Bedankt voor het stellen van de vragen, Ank en voor het werkboekje dat je hebt gemaakt zodat ik er thuis mee verder kan

Karin

Ik wilde graag mee doen met deze lunch & learn, omdat ik tegen situaties aanliep waarin ik anders wilde reageren. Ik was benieuwd waarom dit zo werkt bij mij. De nieuwsgierigheid was groot geworden door mond op mond verhalen van mensen in mijn omgeving die gesprekken hadden gehad met Ank. Daarbij is een stuk zelfontwikkeling altijd welkom! Waar ik over twijfelde was de tijd die ik er vrij voor moest maken. Voor mij hield het in, dat ik oppas moest zoeken voor drie kids op een moeilijke tijd van de dag. Maar dit had Ank getackeld door haar story’s waarin ze meermaals aangeeft dat als je iets wil, het gewoon moet doen. De lunch & learn heeft mij de volgende ochtend een dikke vette huilbui opgeleverd en een inzicht waar ik zelf niet achter was gekomen. Een logische verklaring waarom ik situaties zo beleef en zie. Ik zie nu dat ik de “volwassen ik” de regie kan laten pakken en in zoveel situaties kan inzetten. Het maakt moeilijke situaties tot nu toe een stuk lichter. Deze lunch & learn moet je zeker doen. Ik heb Ank al bij veel mensen aanbevolen door de verhalen. Maar nu ik het zelf heb ervaren nog meer. Ank draait er niet om heen, en pakt snel de kern. Geen lange omweg om naar iets toe te werken, geen medelijden, wel een gezond medeleven wat oprecht is. Een lekkere HOPPA mentaliteit

 Janine Morsink-Doze 

Investering

Annuleringen binnen 24 uur voor aanvang van de Lunch & Learn is er geen restitutie mogelijk

Wat je gaat bereiken in deze drie uur samen met mij zijn de inzichten op een manier zoals je er nog niet naar gekeken hebt. Dit gaat je helpen omdat je er anders allang zelf was uitgekomen.
Vol inspiratie loop je de deur uit omdat je weet wat je te doen hebt om over je eigen valkuilen heen te stappen.
Daarnaast neem je gelijk ook alle tips mee die de andere krijgen. Dat is dubbele winst omdat je zo hoort hoe andere het doen. Het zijn voor het grootste gedeelte praktische tips die je kunt ombuiten naar je eigen situatie. Hierdoor ga je met een plan naar huis wat direct toepasbaar is, maar niet overweldigend. Je zult zien dat deze kleine stappen tot groter resultaat leiden waar je al een tijdje naar op zoek bent.

 

De volgende Lunch & Learn staat gepland op vrijdag 26 mei 2023 van 10.30 – 13.30 in Marknesse.

Soms komen er dingen op je pad waarvan je je af kunt vragen of dat toeval is. Deze middag is zo’n ding. Samen met een vriendin de stoute schoenen aangetrokken om naar de lunch en learn te gaan. Vanaf het begin tot het eind klopte alles. Ook al was Ank bezig met een andere lieve vrouw voor de groep, al gaf iemand anders een reactie, alles was toepasbaar op mezelf.

Het nare was: het maakte veel los, het goede was :het maakte veel los😉
Wat goed om te zien dat de vrouwen die er zaten allemaal soortgelijke vraagstukken op hun levenspad tegenkomen. Wat goed om te zien dat dit in mijn ogen allemaal heel sterke vrouwen zijn. Wat goed om dingen eens uit te spreken en te delen.

Daarnaast was de lunch ook nog eens heerlijk! Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten! Het voelde echt als een cadeautje. Ik hoop dat er nog veel vrouwen deel kunnen nemen aan de lunch en learn bijeenkomsten. Een mooie vorm in een veilige setting met gelijkgestemde vrouwen.

Echt een aanrader.

Ik ga zelf nog een stapje verder en hoop dat Ank mij verder kan coachen op de vragen die er waren maar juist ook ontstaan zijn.

Als ik straks weer volledig aan het werk ben hoop ik dat er ook mogelijkheden zullen zijn om iets soortgelijks met anderen te doen op een avond, weekend of in een vakantie. 😉 Zeer waardevol!

Aranka

Er zijn geen woorden te vinden voor deze lunch en learn alleen maar een gevoel, prettig gevoel om weer terug te komen wie je in werkelijkheid bent, aan de hand van praktische tips herkenning en gesprekken met andere mooie vrouwen kom je tot inzichten die je natuurlijk altijd al had, maar waar je anders voor vlucht of in de ankers schiet. Ank laat zien maar vooral voelen dat het oke is dat jij oke bent. Kom ook eens naar een bijeenkomst en ervaar en voel het zelf. Want zelfliefde begint bij jezelf

Mirjam

“Ank is de persoon die veiligheid en confrontatie perfect weet te combineren. Ze kijkt met je mee naar je vraagstuk en helpt je door haar kunst van het doorpakken. In 3 uur tijd ga je echt met handvatten naar huis en weet je welke stap je kan ondernemen. Goud waar om te mogen ervaren en een aanrader echt voor iedereen.”

Marjolein