Met rust & overzicht een schooljaar rond.

Ontdek hoe jij met veel plezier leerkracht kunt zijn!

Herken je dit?

Als je om je heen kijkt zie je en hoor je regelmatig dat er leraren uitvallen. Dat is iets wat jij echt niet wilt, maar ergens merk je ook wel dat jouw passie voor het onderwijs wat begint te vervagen? Weekends voelen eerder als extra werkdagen en vakanties lijken gevuld met het bijwerken van administratie in plaats van ontspanning. Als juf sta je dagelijks voor de klas en vind je dat heerlijk om te doen, maar ergens weet je ook dat al die extra uren je in de toekomst gaan opbreken. 

Lieve leerkracht, in hoeverre vraag je op dit moment de hulp die ook jij nodig hebt? Dat verwacht je toch ook van je leerlingen. Vragen stellen als ze er niet uitkomen. Waarom doe jij dit nu niet?
Omdat jij van jezelf vindt dat je het moet kunnen. Dit is je vak. Jij bent toch de  leerkracht! 

Maar weet dat deze gedachte er juist voor zorgt dat je steeds harder gaat werken om toch alle lesvoorbereidingen en administratie af te krijgen, want dat is wat je van jezelf verwacht. 

Kijk, de vraagtekens over je toekomst in het onderwijs worden steeds groter. Maar hier is het keerpunt. Wat als je niet uit het onderwijs hoeft te stappen? Wat als je niet hoeft uit te vallen? Het is tijd om te ontdekken wat er moet gebeuren en waarom jij met deze vragen zit.

 Stel je voor dat je sprankelt voor de klas, vol passie en plezier. Wat als je weekends weer gevuld zijn met je eigen uitjes en vakanties werkelijk ontspannend zijn? Geloof mij, het verlangen om jouw liefde voor lesgeven terug te vinden ligt binnen handbereik.

Welke opleidingen, trainingen of cursussen heb je de laatste jaren gedaan? Hoeveel daarvan waren uiteindelijk bedoeld voor de leerlingen, zodat je ze beter kan ondersteunen en helpen en hoeveel waren er voor jou? Mag ik raden? Nul?

Het is confronterend, maar wel goed om jezelf te realiseren. En wat zou er gebeuren als je dat wel zou doen, aandacht geven aan de beste tool die de leerkracht heeft. Jijzelf! Zodat juist jij al je kennis goed kan blijven inzetten om de leerlingen in de klas het beste te geven. 

Jij bent cruciaal voor goed onderwijs, zet jezelf niet buitenspel door steeds harder te gaan werken, in de hoop dat het beter gaat worden. Zet jezelf juist op de middenstip en laat van jezelf horen, zodat de juiste mensen in het MT je kunnen helpen en jij kan doen wat je het liefste doet.

Lesgeven aan de leukste en liefste leerlingen in je eigen groep

Als je nu denkt, dit is niet voor mij weggelegd want ik heb al zoveel ervaring. Think again. Ervaring is mooi, maar als je niet in de gaten hebt hoe je dat omzet naar een goedlopende planning, een ijzersterk oudergesprek dan is ervaring totaal niet helpend.
Het is confronterend, maar vraag jezelf eens af, wat heb je nog steeds niet geleerd ondanks je ervaring? 

Ik begrijp de uitdagingen waar leerkrachten zoals jij voor staan. 

A

Al jaren werk ik 1:1 met leerkrachten en behaal opmerkelijke resultaten. Dit programma is ontstaan uit alles wat er keer op keer naar voren kwam waar veel tijd en energie aan verloren ging. Denk aan die mailbox, parro, social schools, teamvergaderingen, bouwvergaderingen, zorggesprekken, alles commissies en bordsessies. Wat keer op keer ontbrak waren de cruciale vaardigheden die niet worden aangeleerd op de opleiding, maar die wel essentieel zijn voor jouw structuur en rust in het onderwijs.

Programma; Met rust & overzicht een schooljaar rond.

 Jouw School-Jaar-Plan

Leer vanaf dag één van het schooljaar een planning te maken die werkt voor jou, maar flexibel met je meebeweegt, zodat jij elke week ontspannen het weekend in kan gaan. Ontwikkel strategieën om effectief om te gaan met uitdagingen waardoor jij dreigt achter te lopen in je werkzaamheden, zodat je nooit meer als laatste weer de school uitloopt. 

 Effectief Gesprekken Voeren

Leer gesprekstechnieken om de samenwerking te verbeteren met collega’s en stress te verminderen, zodat vergaderingen en overleg momenten sneller en effectiever zijn. Ontwikkel de vaardigheid om met gemak en duidelijkheid oudergesprekken te voeren, zodat elk gesprek voor jou een goed gesprek is. 

Tot waar gaat jouw verantwoordelijkheid?

Krijg inzicht in jouw verantwoordelijkheden en voorkom onnodige werkdruk. Jij bent de beste tool die een leerkracht ooit zal hebben. Leer hoe jij de beste zorg aan jezelf kan geven, zodat je leerkracht kunt zijn die er altijd is op school. 

Jouw investering is €1597 (excl. btw) 
* Live dagen 3x
* online masterclasses 3x
* Q&A 5x 
* Besloten facebook pagina
* Notebook 

Wat bereik je met dit programma?

Tijdige interventie en uitvalpreventie, zodat je niet alleen voor de klas blijft, maar ook weer geniet van al die leuke momenten in de klas. Effectieve ondersteuning voor jouw persoonlijke en professionele groei, zodat die meest belangrijke tool, jij dus, de beste zorg dit keer voor zichzelf neemt. Een positieve werkomgeving met constructieve collegiale gesprekken, omdat jij jezelf goed kent als leerkracht met daarin al je kwaliteiten en valkuilen en daardoor tijdig kan bijsturen. 

Wat maakt dit programma uniek?

Dit programma zorgt ervoor dat jij leert dat wat niet op de PABO of ondanks je ervaring is aangeleerd. Het zijn technieken die de rest van je leven als leerkracht meegaan. Een investering in jou als persoon, want jij bent het allerbelangrijkste om goed en inspirerend onderwijs te geven aan je leerlingen. Er wordt dus ook gekeken naar jouw als persoon, welke keuzes maak je in je planning en waarom, zodat je tijdig kan bijsturen en plezier behoudt in het onderwijs.
Jij maakt het verschil voor de leerlingen in de klas en zorg ook dat je het verschil maakt voor jezelf, zodat je school een plek is waar je graag naar toe gaat.  

Investeer nu in jouw plezier en passie!

Ontdek wat je nog niet wist wat het leven op school en daarbuiten zoveel makkelijker maakt. 

 

Schrijf je nu in en investeer in jouw toekomst en die van het onderwijs.

Jouw investering is 1597