Online Workshop

 ‘Wees de leerkracht die plezier behoudt’

Donderdag 15 februari van 09.00 – 11.00 
Investering: €17,-

Je hebt het prima onder controle in de klas. De kinderen luisteren, ze leren, ze hebben plezier. Daar ligt het niet aan. Het contact met je collega’s is fijn. Er zijn zelfs twee leuke collega’s met wie je af en toe zelfs wat leuks doet buiten werktijd.

Maar al die mails, apps, vergaderingen, extra ingelaste overlegmomenten, administratie, toets analyses en dan ook nog je klas er leuk uit laten zien. Dat is wat je totaal NIET leuk meer vindt. Het begint je zelfs tegen te staan. Je kent dat wel. Het begint zo’n paar weken voor de vakantie. Dat je kijkt, hoeveel weken het eigenlijk nog is? Nog drie. En dan begint het aftellen en het verhaal tegen jezelf. 

E

Nog even volhouden het is bijna vakantie, dan heb ik wat tijd voor mezelf. 

E

Het opruimen van die kasten doe ik straks wel als het vakantie is, dan heb ik alle tijd

Om vervolgens in de vakantie de eerste paar dagen vooral moe te zijn en geen zin te hebben en in het ergste geval lig eerst ziek op bed. Voor je het weet is de vakantie dan weer voorbij en ben je helemaal niet uitgerust, laat staan opgeladen. Geen tijd voor jezelf gehad en baal je dat je niet echt wat leuks hebt kunnen doen met je eigen kinderen. 

Maar wil je je vak als leerkracht met plezier blijven doen zonder opgebrand te raken dan zul je wel aan de bak moeten. De werkdruk blijft oplopen zoals je nu bezig bent, dat hoef ik jou ook niet te vertellen. Dat voel je aan alles. Aan de weekenden, je avonden…

“Maar Ank ik kan prima plannen, dit heb ik echt niet nodig”. Maar plan jij voor jezelf je schooljaar of dat voor de kinderen dat is namelijk echt een heel groot verschil. Ze hebben wel met elkaar te maken, maar leerkrachten denken 9 van de 10 keer niet aan zichzelf. Wel aan de kinderen…

Maar nog veel belangrijker ben jij.

 Jij maakt het verschil namelijk voor jezelf en ik kan het verschil maken voor jou. Je persoonlijkheid als leerkracht doet ertoe, want als jij een pleaser op school bent ben je dat thuis ook. Jij bent en blijft hetzelfde, waar dan ook. Een andere baan zal dan ook geen oplossing zijn.

Op donderdag 15 februari van 09.00 tot 11.00 geef ik de online workshop ‘wees de leerkracht die plezier behoudt’. Door veel interactie leer je van mij, leer je van je collega’s en zorg ik ervoor dat jij precies weet waar het probleem zit en wat je eraan kunt doen. Voor maar 17 euro ben jij erbij.  

Hoe zou het zijn als je niet hoeft toe te leven naar een vakantie, maar gewoon ernaartoe kan werken. Vanuit overzicht omdat je niet meer achter de feiten aanrent. En dat je zelfs dat wat altijd onverwachts gebeurt op een dag kan plannen. Het kan, dus ook voor jou!