Over mij

In een vergadering was ik echt niet op mijn mondje gevallen. Ik kwam met ideeën en durfde te delen wat ik dacht. Maar zodra mijn directeur scherp uit de hoek kwam sloeg ik dicht, bleef er niks meer over van die enthousiaste vrouw. Ik veranderde naar een klein meisje met een gebogen hoofd die vooral hoopte dat het snel voorbij zou gaan. Vreselijk vond ik dat.
Achteraf gebeurde dit ook in mijn volleybalteam, er hoefde maar één opmerking van een teamgenoot verkeerd te vallen en ik pakte mijn sporttas en liep weg. Ik voelde me vaak dom, alleen, schuldig en bleef onwijs hard werken om dat te compenseren. 

Hoe anders gaat het nu.

Ik voel me zoveel beter doordat ik weet waar mijn gedachten over domheid, schuld en altijd maar hard werken vandaan komt. Het waren niet mijn problemen waar ik eerder al hulp voor had gehad, maar het was het gevolg ervan. Mijn domheid die ik voelde wanneer de directeur zo scherp uit de hoek kwam was een directe trigger naar vroeger. Daar waar ik gewend was dat er geschreeuwd werd naar mij om door te dringen heb ik de koppeling gemaakt van dom zijn. Doordat ik ben gaan kijken naar deze ‘oude pijnen’ is die strijd vervangen door zelfvertrouwen. Er kwam steeds meer  moed om mezelf te laten zien en te zijn

That’s me!

Aan woorden geen gebrek die komen meestal in een rap tempo naar buiten. Ik ben duidelijk en leg snel dwarsverbanden. De zin die helemaal bij mij past; als je niks doet, gebeurt er niks! Ga het dus doen en dan pas ervaar je wat je echt wilt.

Mijn idee is dit

Er over na blijven denken gaat niet helpen, dat zorgt ervoor dat je in je angst kunt blijven zitten.
Probeer het uit, laat zien wat je wilt en onderweg kun je bijsturen. Je mag altijd terug komen op een keuze die je hebt gemaakt. In mijn ogen ben ik zo het beste voorbeeld voor mijn kinderen.

Als je me zou kennen dan zou je weten dat

Je me echt blij maakt met pannenkoeken als avond eten. Sporten een echte uitlaatklep is. En al zou ik me stil kunnen houden, dan weet je alsnog wat ik ervan vindt. Mijn gezicht spreekt boekdelen. Een ochtendmens die van samen spelletjes spelen houdt, maar er niet tegen kan als de ander verliest. Ik vind het heerlijk om in de regen met de hond te wandelen, dan gaan mijn haren zo fijn krullen 

Nieuwsgierig?