Over mij

Ik had een mooi leven. Een leuk huis, getrouwd, 2 prachtige kinderen en ik was al een tijdje onderweg in het zelfstandig ondernemerschap en had een goed lopende praktijk opgebouwd. Ik leefde een leven waarin ik gelukkig was, dat hield ik mezelf en de ander voor in elk geval.

Leven naar de wens van anderen
Het was niet eerlijk, niet tegenover de ander en niet tegenover mezelf. Ik speelde een rol die ik eerst niet door had, maar ik was niet meer de persoon die ik wilde zijn. Ik kreeg wel eens opmerkingen van mensen in mijn omgeving maar die wuifde ik gemakkelijk weg.

Te lang heb ik ‘ja’ gezegd op alles wat voelde als ‘nee’. Was dat de schuld van de ander dat er geen ruimte meer was voor mijn verlangens?
Nee, zeker weten van niet. Als was het makkelijk geweest om daar de schuld te leggen. Nee. Ik moest toegeven dat ik niet voor mezelf durfde te kiezen. En dit weinig tot nooit in mijn leven had gedaan.  Dit lag bij mij. Ik was gaan leven naar de wens van anderen in mijn omgeving. Heel hard werken en daarmee hopen dat je gezien en gehoord wordt, maar het was nooit goed genoeg.

Grote veranderingen
Achteraf gezien is er vanaf 2015 veel veranderd voor mij. Vaak vinden verschuivingen in je leven plaats na grote gebeurtenissen. Voor mij was dat het overlijden van mijn oma, een van de allerbelangrijkste personen in mijn leven.
En hoewel er daarna kleine dingen gebeurden het lukte dat nog niet structureel vast te houden. Ik liet me steeds verleiden om te kiezen voor een korte termijn oplossing. Mezelf en andere geen pijn willen doen. Maar ik deed mezelf en de ander juist pijn.

Het perfecte plaatje stopte
Achteraf kun je zeggen had ik maar andere keuzes gemaakt. Geluisterd naar mijn gevoel, dat wat ik toen absoluut niet kon. Ik was zo bang voor de gevolgen van mijn keuzes. Wanneer ik echt zou zeggen wat ik er van vond. En weet je, zo erg was het ook allemaal niet. Dit was toch ook leuk? Dat was het verhaal wat ik mezelf vertelde. Steeds weer overnieuw. Wat ik wilde is ervoor zorgen dat het plaatje in mijn hoofd bleef kloppen met wat ik dacht; dit is hoe het hoort. En hoe meer ik daar aan werkte hoe verder ik verwijderd raakte van mijn eigen ik. Want ik koos niet meer voor mezelf, ik koos steeds voor dat plaatje, voor de ander.

In 2017 ging ik scheiden en daarop volgde een grote rollercoaster van; Verdriet, boosheid, schaamte en het gevoel dat ik had gefaald als vrouw, als moeder en als Ank.

De sleutel tot verandering
Jarenlang ben ik negatief geweest over mezelf en over mijn manier van denken. Je zelf mooi vinden, jezelf waarde geven of jezelf bijzonder vinden. Wat een wazig gedoe vond ik dat zeg. Liefde aan jezelf geven, ik dacht er niet over na. En toch is dat de sleutel gebleken. Blij met de hulp die ik kreeg en die ik zocht en die mij lieten inzien wat ik waard was, maar beter nog, ik ging in mezelf geloven.

Dus vorm jij jouw leven of wordt jouw leven gevormd. Jij hebt een keuze en ik help je er graag bij.

Betrokken

Enthousiast

Warmte

Prikkelende vragen

Veel lachen

Grapjes uithalen

Veiligheid

Respectvol

Gelijkwaardigheid

Tikkeltje te snel praten

Goed luisteren

Nieuwsgierig?

Ben je nieuwsgierig naar mij en mijn aanpak? Leuk! Bel me gerust via 06-38471630.
Even mailen kan natuurlijk ook: info@ankkampman.nl.