Gratis podcast: Is het onderwijs nog wat ik wil?

De sleutel om jou weer passie voor het onderwijs te geven. 

Ben je al een tijdje aan het twijfelen of het onderwijs nog wel de juiste keuze voor je is? Geniet je nog steeds van het contact met de kinderen, maar blijft die vraag sluimeren: wil ik nog steeds juf blijven?

Je hebt al van alles geprobeerd om het plezier terug te vinden. Extra taken op je nemen, ondersteuning bieden aan de IB-er, bouwcoördinator of studenten begeleiden. Zelfs een extra opleiding heeft je twijfels niet weggenomen, sterker nog, ze lijken te zijn toegenomen.

Je vraagt je af: wat nu? Is een loopbaancoach de oplossing? Maar wellicht is dat niet de échte oplossing voor jouw probleem. In mijn begeleiding vraag ik leraren specifiek: wat maakt het onderwijs niet meer leuk? Vaak komen daar administratieve taken, werkdruk, ontevreden ouders en overweldigende verantwoordelijkheden naar voren.

 

Maar weet je, dat is niet het punt waar je moet stoppen. Dat is slechts het begin van je zoektocht. In mijn podcast “Is het onderwijs nog wat ik wil?” onthul ik de antwoorden waar je misschien gestopt bent met zoeken. Wat je niet ziet, zie je niet. Wat je niet weet, weet je niet. Geef jezelf geen schuld; dat doe je immers ook niet bij de kinderen in je klas. Neem geen overhaaste beslissingen voordat je alles hebt onderzocht.

Klaar om het pad naar helderheid en hernieuwde passie te bewandelen?