Jouw leercoach in de sport

TRAJECT

Daar zit je dan. Jullie hebben alweer verloren. Op je stoel zit je de wedstrijd nog een keer te overdenken. ‘Waar is het mis gegaan? Wat heb ik niet gezien? Wat heb ik niet gehoord? Wat had ik anders kunnen doen?’

De trainingen verliepen zo goed de laatste weken. De data-analyse wordt uitgedraaid. De beelden staan klaar. Je analyseert de beelden nauwkeurig. Je kijkt naar de techniek en de tactiek. Is het misschien de conditie van je sporters waar het aan schort?

Het grote zoeken is begonnen. Maar wat nou als je op de verkeerde plek aan het zoeken bent? Als de sleutel tot jullie winst ergens anders ligt?

Als je blijft kijken zoals je altijd doet, ga je niks nieuws ontdekken. Hoe vaak je ook kijkt. Zoek je anderen op om te sparren? Dan zoek je vaak die mensen op waarbij jij je prettig voelt. Zo ontstaat er echter vaak weer geen ander inzicht. Waarom niet, zul je denken? Omdat die mensen waarbij jij je prettig voelt, vaak gelijkgestemden zijn. Omdat ze dezelfde soort gedachten hebben zoals jij. Dus dan blijf je op dezelfde plekken zoeken, waar die sleutel tot ultieme winst helaas niet ligt.

Hoe goed wil jij zijn als trainer?

Als trainer/coach ben jij degene die kijkt naar de anderen. Maar wie ziet jou? Dat is natuurlijk best lastig. Maar zoals jij kijkt naar je sporters, zo mag je ook naar jezelf kijken. Train jezelf, en je sporters worden direct beter. Tenslotte maak jij het verschil. Dus hoe goed wil jij zijn als trainer? En wat heb je daar dan voor over? Als leercoach in de sport kan ik jou helpen om inzichten te krijgen in je eigen gedrag en dat van je sporter. Wat dit je vertelt en hoe dit kunt gebruiken in jouw voordeel.

Wil jij een betere trainer worden?

Schakel mij dan in als jouw leercoach in de sport. Vanaf de zijlijn kijk ik met een objectieve, frisse blik mee naar wat er gebeurt binnen en rondom je team. Ik leer jou anders kijken naar wat er gebeurt in de interactie met je sporter(s). En wat er gebeurt binnen het team. Je krijgt mijn eerlijke feedback over dat wat jij nu misschien nog niet ziet of hoort. Want hiermee kun je extra stappen maken op weg naar goud met je team. Waarschijnlijk ben jij al de beste trainer op die plek. Maar wat als het nog beter kan? Heb jij dat lef om open, eerlijk en nieuwsgierig die kans te pakken? Om te DOEN?

Wat ga we samen doen?

Z

Ik kom een training bekijken

Z

Ik doe een wedstrijdanalyse

Z

Samen doorlopen we mijn feedback van beide observaties

Z

Samen bekijken we wat er nodig is voor jou en jouw sporters: we verwerken dit in een concreet stappenplan. Dit wordt dan de gouden draad waar we steeds op afstemmen, zodat het plan zich blijft ontwikkelen van goed naar steeds beter!

Wat levert het je op?

Z

Compleet nieuwe informatie, zodat je boven al die andere trainers uitspringt

Z

Nieuws inspiratie en kansen voor je team, waarmee je je kan onderscheiden van andere sportteams die er zijn

Z

Professionele ontwikkeling als trainer/coach, zodat je dit bij elk ander team ook kunt gebruiken in de rest van je carrière

Z

Kennis over je team/jezelf, omdat je weet dat jouw ontwikkeling vooraf gaat aan de ontwikkeling van de sporter(s)

Z

Leren kijken naar daar waar de actie niet plaatsvindt, zodat je professioneler wordt als trainer en deze kennis weet te integreren in positief resultaat voor je sporter(s)

Hoe werkt het?

We hebben eerst een (telefonisch) kennismakingsgesprek. Dan kunnen we bespreken waar je nu tegenaan loopt, en hoe ik jou het beste kan helpen.

  • Vervolgens maak ik een persoonlijk plan van aanpak en de bijbehorende offerte.
  • Ga je akkoord met het plan van aanpak en de offerte? Top! Dan gaan we direct aan de slag!

Zullen we dat DOEN? Als leercoach in de sport weet ik dat de basis Durf, Open, Eerlijk en Nieuwsgierig een zeer belangrijk uitgangspunt is. Deze 4 pijlers zijn niet alleen nodig naar je sporter(s) maar ook naar jezelf. En van jou naar mij! Alleen op de wijze gaan we het beste uit ons teamwork halen. Er valt hier vaak nog enorm veel te winnen!

Wil jij een betere trainer/coach worden, omdat je aan alles voelt dat elke stap die je maakt in je trainerscarrière ervoor zorgt dat je dichter bij jouw gouden droom komt. Laat mij je daarin jouw leercoach zijn. Samen gaan we voor goud!

DOEN?