Sport om de actie

Masterclass

We worden getrokken naar de plek waar de actie juist plaatsvindt, we kijken naar degene die scoort, we volgen de bal. We kijken naar de atleet die voorop loopt in de sprint, maar hoe zou het zijn als je uit de actie stapt en je richt op dat wat er omheen gebeurt.
Dat is een behoorlijke uitdaging, van nature trekt de actie onze aandacht. Logisch want daar gebeurt iets en ons brein en lijf is daar op gericht.

Een voorbeeld vanuit de judosport. De judoka maakt zich klaar voor de wedstrijd, ze gaat zich wegen om vervolgens zich voor te bereiden. In de ruimte waar ze zich voorbereid zie je de judoka staan, ze is bezig in haar voorbereiding. Ben jij de trainer die nu zegt mijn werk is gedaan, de sporter is aan de beurt, laat het maar zien. Of durf jij eens te kijken voorbij de judoka? Wat zie je dan? Welke activiteit is er allemaal in de ruimte en waar richt de sporter zich op?
Welk effect heeft dit op de sporter en zou je op dit moment nog iets betekenen voor de sporter?

Samen gaan we kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat jij als trainer/coach naar de omgeving leert kijken om de sporter heen, waardoor jij zoveel meer mogelijkheden krijgt om tot andere handelingen te komen die voorheen niet inzichtelijk waren. Er is een grote kans aanwezig dat je een andere oplossing of reactie geeft, dus een andere reactie van de sporter, een andere uitkomst! Je gaat mogelijk compleet andere vragen gaat stellen. Waarom? Omdat jij vanuit je basishouding DOEN compleet anders leert kijken en luisteren naar je sporter.

Stuk maken over koppeling maken – je leert te kijken wat er achter is. Wat als het anders is dan dat jij denkt dat het is.

Voor wie?

Z

Ambitieuze trainers/coaches in de sport die al veel ervaring hebben

Wat ga je doen?

Z

Beelden bekijken van sportmomenten

Z

Uitdiepen van je vraagstellingen door mij

Z

Kijkrichting bepalen en leren waarom

Z

Welke vragen stel je nu aan je sporter?

Z

Volle bak erin duiken met open mind

Wat levert het je op?

Z

Je leert kijkt wat er achter gedrag kan zitten

Z

Professionele ontwikkeling

Z

Je leert de mens achter de sporter kennen

Z

Andere gespreksvoering

Z

Motiverende en prikkelende dag

Z

Zienswijze die een 360 graden overzicht geeft

Hoe werkt het?

eze masterclass gaat over 1 dag.
Locatie in Marknesse (NOP)
Van 10.u tot 16.u incl. verzorging voor eten & drinken.
€ 375,00 excl btw

Wil je deze training graag op eigen locatie neem dan even contact op. In overleg is er veel mogelijk ook qua tijden.