Wees de leerkracht die plezier behoudt

Donderdag 15 februari 15:00 - 17:00

Wees de leerkracht die plezier behoudt

Je wilt het niet denken, maar je weet precies hoeveel weken het nog duurt voordat het vakantie is. Per schoolweek weet je wat er moet gebeuren, maar veel verder vooruit kijken doe je niet. Dat geeft alleen maar zo’n gevoel waar je niet op zit te wachten. Dat hoe hard je ook lijkt te werken, het nooit af lijkt te zijn. Je van de ene drukke periode in de december zo de drukke toets periode van janauri in gaat. Er lijkt geen enkel rust moment te zijn, dan alleen die vakantie.

Logisch dus dat jij weet wanneer die is, want dat is het moment dat je even op adem kunt komen. Tenminste dat is wat je jezelf steeds voorhoudt. Dan is er even de tijd om bij te werken of uitgebreid de tijd te hebben voor je kinderen.
Echter is de realiteit dat je vaak ziek wordt in de vakantie. Weg tijd  voor jezelf of met je kinderen. En als je niet ziek wordt, ben je vaak eerst zo moe dat je nergens zin in hebt. En tegen de tijd dat die energie weer terug komt, is de vakantie alweer voorbij.

Zo wil je geen leerkracht meer zijn. Je plezier in het onderwijs raak je steeds meer kwijt. Je baalt dat het steeds meer over je werk lijkt te gaan. Je kent het wel. Nog even als de kinderen op bed liggen die laptop open trekken en je mail beantwoorden. Tijdens het koken de lessen van morgen doornemen of je creacircuit voorbereiden tijdens die leuke Netflix serie.

Op deze manier ben je bijna 24/7 met je vak bezig. Wake up call van mijn kant; het is je werk, niet je hobby! Je bent toch meer dan alleen leerkracht? 

Hoe zorg je ervoor dat je als leerkracht niet gelijk doorgaat van de ene onderwijspiek naar de volgende onderwijspiek? Wat als jij als leerkracht het net even anders gaat doen? Met rust en overzicht het tweede deel van het schooljaar in kan, zodat je vooral ook plezier hebt in je vak.

Dat is precies waar de online training ‘wees de leerkracht die plezier behoudt’ op donderdag 15 februari van 15.u tot 17.u over gaat.

En ik weet dat ik veel van je vraag op mogelijk je vrije donderdag of misschien moet je snel na je lesdag aansluiten. Maar weet je; deze investering in tijd gaat je zoveel rust opleveren in deel twee van het schooljaar. We gaan kijken naar jouw planning, waarom het vastloopt, naar je to-do lijstjes, naar je eigen handelen als leerkracht. Er is veel interactie, afwisseling en we gaan ook direct doen, alleen maar luisteren is geen optie! Dan is dit geen training voor jou.

Voor maar € 17,- ben jij bij deze training. Doe je mee?