Op tafel verspreid liggen tijdschriften, knipsels, foto’s en teksten van alles om mezelf onder te dompelen in die wereld van trainers en coaches in de sport, ik kijk met een grote glimlach om me heen. Heerlijk vind ik dit! Tegenover mij zit een trainer/coach, eentje die het vak niet alleen beheerst maar eigenlijk overstijgt, eentje die volledig in haar talent zit als trainer/coach. Echter zij zit met haar neus in de boeken zich voor te bereiden op een tentamen ontwikkelingspsychologie. En ineens krijg ik een vraag; ‘Ank is dit nu operante conditonering of niet’? Na het antwoord van mijn kant verdwijnt haar gezicht weer in de boeken. Dan ineens bedenk ik me, dit is de omgekeerde wereld eigenlijk. Zij verdiept zich in de wereld waar ik vandaan kom en wat ik doe en ik juist in wat zij altijd heeft gedaan! En ineens heb ik het, zij is het; zij is mijn ideale klant waar ik zo blij van word om mee te werken. En die gedachte laat mij niet meer los. Die gedachte wordt alleen maar sterker. En wanneer ik de vraag stel vanochtend op mijn instagramaccount welke trainer inspireert jou, heeft voor jou een verschil gemaakt? Denk ik aan haar. Zij verbindt andere, zij wil de ander ontwikkelen, vond de druk soms vreselijk, vond de pers lastig, wilde iedereen tevreden houden, ging op gekke tijden van huis, gaf alles van zichzelf, vergat zichzelf, viel diep weg, kwam weer terug.
‘Ey Peet’, zeg ik tegen haar ‘weet je…jij bent eigenlijk de trainer/coach naar wie ik al die weken heb gezocht, jij bent mijn inspiratie en moodboard!’ Ze kijkt op uit haar boeken met een verbaasde blik naar mij, even is ze stil. En dan komt die twinkel in haar ogen die ik nu zo goed ken ‘Ey Kampman’ zegt ze, ‘dat voelde je toch allang?’

Ben jij ook een gepassioneerde trainer/coach bezig je sporters zo optimaal mogelijk te laten ontwikkelen? Ik vind het geweldig om met trainers/coaches te gaan werken die willen kijken naar daar waar de actie niet plaatsvindt. Dat jij kan leren kijken naar gedragingen en interactie tussen de sporters en wat dit kan opleveren. Mocht je meer willen weten op 11 december geef ik een gratis webinar. Wil je hieraan meedoen dan kun je je opgeven via info@ankkampman.nl