Werk met mij

Wij stellen vragen aan de ander in de veronderstelling dat die open, eerlijk en nieuwsgierig zijn. Ik maak je gelijk wakker uit deze droom, dat zijn ze eerder niet dan wel. Dat kom door onbewust en  gestuurde gevoelens en gedachtes. Van nature willen we ons fijn voelen. Vragen waarvan je al voelt dat je er zelf ongemakkelijk van wordt ga je uit de weg of verpak je zo dat het geen vraag meer is. Maar op deze manier krijg jij niet uit je team wat er wel in zit! Sta je in de kantine echt belangstellend te luisteren? Hoe waar is het dat je echt wil weten hoe het met de ander is? Of stel je die vraag zodat je hem kunt afvinken? Niet leuk om te horen? Toch  is dit vaak een realistisch beeld.

Zien wat jij niet ziet, horen wat jij nog niet hoort, dat zijn mijn talenten. Dwarsverbanden maken tussen dat wat de trainer zegt en doet en de reacties op het team. Non-verbale communicatie koppelen aan gedrag en uitingen. 

Daarin ben ik de persoon die jou in mijn enthousiasme meeneemt. Jou dit ook leert zien, horen en koppelen. Duidelijk en confronterend maar dat wel in verbinding. Wat ik van jou verwacht is wat ik zelf ook inbreng en dat is DOEN.

Werken met mij betekent veel DOEN en in actie komen. DOEN staat voor Durf, Open, Eerlijk en Nieuwsgierig. Deze basishouding zoals ik het ook wel noem is de rode draad door al het aanbod heen en mijn werkwijze.
Ik zoek veel interactie en betekenisvolle situaties zoals bij jou op het trainingsveld, in de besprekingen die je hebt of tijdens het coachen van je wedstrijd. Jij en ik samen aan de slag betekent persoonlijke begeleiding, ik beweeg met je mee, ik coach je daar waar je tegen aan loopt, maar los het niet voor je op. Het ultieme doel voor mij is jou zoveel kennis geven en laten ontwikkelen dat je mij niet meer nodig hebt. Ik ben jouw leercoach in de sport.