Online Masterclass

 ‘Juf zijn is leuk, maar kan het niet wat makkelijker?’

Maandag 4 maart van 20.00 tot 21.00

Sta jij met een glimlach voor de klas, genietend van de interactie en groei van je leerlingen? Absoluut. Maar ergens knaagt het besef dat de uren die je in en buiten de school maakt eigenlijk te veel zijn.
De to-do lijst lijkt steeds langer te worden en je vraagt je af waarom het niet lukt om alles af te krijgen. Je wilt niet de volgende leerkracht zijn die uitvalt, maar je beseft dat er iets moet veranderen.

Herken je dit?

E

Overal om je heen zie je en hoor je leerkrachten die uitvallen en soms zelfs nooit meer terug komen in het onderwijs. Jij wilt zeker niet de volgende leerkracht zijn, maar je vraagt jezelf ook af wat je dan eigenlijk anders moet gaan doen.

E

Je klas is gelukkig netjes op orde. Morgen kan je duo goed beginnen, alleen nog even de overdracht schrijven. Je kijkt op je telefoon en schrikt hoe laat het al is. Die overdracht gaat niet lukken, je moet nu weg om de kinderen te halen. Dan vanavond nog meer eventjes aan de slag. 

E

Gelukkig is het volgende week vakantie, dan kun je mooi even een paar uurtjes extra naar school om even de boel op te ruimen en wat kasten te reorganiseren. Hier kom je namelijk echt niet aan toe. Eigenlijk is het te gek voor woorden. Het is je vakantie, maar wanneer moet het anders?! 

E

Je pakt je agenda erbij en kijkt naar de mogelijkheden om een afspraak in te plannen voor de ouders van Chris. Als je heel eerlijk bent gaat dit niet lukken. Dit kun je alleen niet maken voor je gevoel. Deze ouders maken zich vreselijk zorgen. Misschien dan een zoomafspraak in je lunchpauze. Dat is het enige gaatje wat je nog kan maken op korte termijn. Zo gaat het, wanneer je gevoel wordt aangesproken doe je er alles aan wat nodig is voor de kinderen en de ouders. 

Hoe zou het zijn als

E

Je alleen die verantwoordelijkheid voelt die ook echt van jou is? Dat je kunt loslaten wanneer dit niet direct jou of je klas aangaat, zodat jij met veel meer overzicht je weken door kunt werken.

E

Er meer eigen regie is over je agenda en de manier waarop jij je tijd indeelt, zodat je naast juf ook de tijd hebt om mama, partner en vriendin te kunnen zijn.

E

Je hoofd rustig aanvoelt en ook is. Je om kunt gaan met het feit dat het werk van een leerkracht gedurende een schooljaar nooit af is, maar jij er mee om kunt gaan zodat je een duidelijke balans hebt in werk en privé tijd.

E

Er ruimte gecreëerd wordt in je agenda zodat je weer overzicht hebt, weet wanneer je ‘ja’ kan zeggen op een extra taak, maar ook waar je ‘nee’ met zeggen omdat het domweg niet kan. Dit weet en voelt precies aan waar je verantwoordelijkheden liggen en kan hiernaar handelen.

Het valt niet te ontkennen: leerkrachten vallen uit, verlaten het onderwijs, en soms lijkt het werk buiten het lesgeven overweldigend te worden. Ook jij voelt de druk, de verantwoordelijkheid, en het gevoel van ‘moeten’. De vraag is: hoe behoud je het plezier in je vak zonder de dagen af te tellen tot de volgende vakantie?

De online masterclass ‘Juf zijn is leuk, maar kan het niet wat makkelijker’ is precies wat je nodig hebt. 

 

In deze masterclass vertel ik je hoe planning, gesprekstechnieken en je eigen persoonlijkheid je kunnen helpen om je vak leuk en inspirerend te houden, want jij bent essentieel voor goed onderwijs. Je leert met praktische tips die je direct kunt toepassen waar je je werk anders kunt organiseren, zodat je effectiever met je tijd kan omgaan. En dit zorgt ervoor dat als je naar huis gaat, je een goed gevoel hebt over jezelf en de dag, wetende dat je werk klaar is, zelfs als het schooljaar nog niet is afgelopen. Hoe lekker zou dat zijn?

De volgende masterclass is maandag 4 maart 20.00 tot 21.00 Aanmelden kan hieronder;

Na deze masterclass kun jij;

E

Op tijd ‘nee’ zeggen tegen commissies of projecten waardoor je het overzicht behoudt, omdat je precies voelt en weet waar je verantwoordelijk voor bent.

E

De kennis verwerken over je persoonlijkheid naar je vak als leerkracht, hierdoor kun je overzicht gaan creëren in het werk wat je op een dag moet of kan gaan doen.

E

Inzicht geven aan jezelf waar je aan mag werken rondom je werkzaamheden die je te doen hebt als juf t.o.v. taakbeleid, voorbereiding in de klas of de vergaderingen.

E

De rollen beter verdelen die je hebt als juf, zodat er een betere balans komt in werk en privé.

E

Loyaliteit vooral laten beginnen bij jezelf, want je weet dat zorgen voor jezelf belangrijk is alleen door alle werkzaamheden stel je dat steeds uit.

Deze online masterclass is helemaal gratis. Echt waar!