Online Masterclass

 ‘Twijfel je aan je vak juf? Ontdek de 5 eigenschappen waarom dit gebeurt.’

Donderdag 5 oktober van 15.30 tot 16.30

Het is ongelofelijk maar waar. Alles is opgeruimd en geordend op je bureau maar er is volledige chaos in je hoofd. Je weet wat je moet doen, maar wanneer en in welke volgorde? Het is allemaal belangrijk en het moest het liefst gisteren al af. De IB-er heeft informatie nodig over Julia die in je klas een individuele leerlijn nodig heeft. Morgen komt je duo, dus de klas moet ook netjes achtergelaten worden en voor de teamvergadering is er voorbereiding nodig rondom de nieuwe visie van de school.

Je herkent dit gevoel van andere schooljaren en de vraag of je dit nog wel leuk vindt komt steeds vaker langs in je gedachten. Niet de tijd met de kinderen, daar kun je van genieten, alhoewel je graag meer voorbereidingstijd zou willen hebben. Is het misschien tijd voor wat anders? Een andere baan misschien, maar wat? Alleen kleine spoiler; je neemt jezelf mee.

Herken je dit?

E

Door het uitvallen van je duo collega voel je je nog meer verantwoordelijk voor je klas. Er is met moeite een invaller gevonden, maar die kan pas over 3 weken beginnen. Je bereidt het werk zo goed mogelijk voor, maar er moet nog zoveel gebeuren! Hoe moet je dit gaan oplossen en wanneer? Je voelt je te verantwoordelijk om “zomaar” weg te gaan, maar wanneer is het dan wel tijd om weg te gaan?

E

Daar sta je weer met een aantal ouders de boel te versieren voor de Kinderboekenweek. Op zich vind je dit prima en harstikke leuk, maar echt ontspannen sta je hier niet. Je werkdag zit er allang op en je weet dat zoonlief straks naar zijn sport moet, maar ook dat de boodschappen nog gedaan moeten worden. Waarom voelt het altijd alsof het zo gehaast moet allemaal? De lol gaat er zo langzamerhand wel vanaf.

E

Gelukkig is het volgende week vakantie, dan kun je mooi even een paar uurtjes extra naar school om even de boel op te ruimen en wat kasten te reorganiseren. Hier kom je namelijk echt niet aan toe. Eigenlijk is het te gek voor woorden. Het is je vakantie, maar wanneer moet het anders?! Je loyaliteit werkt nu eenmaal zo.

E

Je pakt je agenda erbij en kijkt naar de mogelijkheden om een afspraak in te plannen voor de ouders van Chris. Als je heel eerlijk bent gaat dit niet lukken. Dit kun je alleen niet maken voor je gevoel. Deze ouders maken zich vreselijk zorgen. Misschien dan een zoomafspraak in je lunchpauze. Dat is het enige gaatje wat je nog kan maken op korte termijn. Zo gaat het, wanneer je gevoel wordt aangesproken doe je er alles aan wat nodig is voor de kinderen en de ouders.

Hoe zou het zijn als

E

Je alleen die verantwoordelijkheid voelt die ook echt van jou is? Dat je kunt loslaten wanneer dit niet direct jou of je klas aangaat, zodat jij met veel meer overzicht je weken door kunt werken.

E

Er meer eigen regie is over je agenda en de manier waarop jij je tijd indeelt, zodat je naast juf ook de tijd hebt om mama, partner en vriendin te kunnen zijn.

E

Je hoofd rustig aanvoelt en ook is. Je om kunt gaan met het feit dat het werk van een leerkracht gedurende een schooljaar nooit af is, maar jij er mee om kunt gaan zodat je een duidelijke balans hebt in werk en privé tijd.

E

Er ruimte gecreëerd wordt in je agenda zodat je weer overzicht hebt, weet wanneer je ‘ja’ kan zeggen op een extra taak, maar ook waar je ‘nee’ met zeggen omdat het domweg niet kan. Dit weet en voelt precies aan waar je verantwoordelijkheden liggen en kan hiernaar handelen.

Dan is de online masterclass ‘Twijfel je aan je vak juf? Ontdek de vijf eigenschappen waarom dit gebeurt’ voor jou!

 

 

In deze masterclass vertel ik welke vijf eigenschappen je dwars kunnen zitten waardoor jij steeds meer het gevoel krijgt dat het onderwijs niet meer jouw plek is. Ik geloof dat het anders in elkaar zit dan dat je nu denkt. Je persoonlijkheid als leerkracht heeft veel invloed op je vak als leerkracht.
Echter waar we investeren d.m.v. trainingen om steeds beter de leerlingen te kunnen helpen, vergeet je dat de beste tool steeds geen aandacht krijgt. Dat ben jij namelijk zelf.

De volgende masterclass is donderdag 5 oktober 15.30 tot 16.30 Aanmelden kan hieronder;

Na deze masterclass kun jij;

E

Op tijd ‘nee’ zeggen tegen commissies of projecten waardoor je het overzicht behoudt, omdat je precies voelt en weet waar je verantwoordelijk voor bent.

E

De kennis verwerken over je persoonlijkheid naar je vak als leerkracht, hierdoor kun je overzicht gaan creëren in het werk wat je op een dag moet of kan gaan doen.

E

Inzicht geven aan jezelf waar je aan mag werken rondom je werkzaamheden die je te doen hebt als juf t.o.v. taakbeleid, voorbereiding in de klas of de vergaderingen.

E

De rollen beter verdelen die je hebt als juf, zodat er een betere balans komt in werk en privé.

E

Loyaliteit vooral laten beginnen bij jezelf, want je weet dat zorgen voor jezelf belangrijk is alleen door alle werkzaamheden stel je dat steeds uit.

Deze online masterclass is helemaal gratis. Echt waar!