Online Masterclass

 ‘Als leerkracht een schooljaar rond zonder werkdruk’

Maandag 3 april van 20.u tot 21.u

Het is ongelofelijk maar waar. Alles is opgeruimd en geordend op je bureau maar er is volledige chaos in je hoofd. Je weet wat je moet doen, maar wanneer en in welke volgorde? Het is allemaal belangrijk en het moest het liefst gisteren al af. De IB-er heeft informatie nodig over Julia die in je klas een individuele leerlijn nodig heeft. Morgen komt je duo, dus de klas moet ook netjes achtergelaten worden en voor de teamvergadering is er voorbereiding nodig rondom de nieuwe visie van de school.

Je herkent dit gevoel van andere schooljaren, het werk wat zich lijkt op te stapelen. Wanneer kun je nog lekker even je lessen voorbereiden? Het lijkt er steeds snel even tussendoor te moeten, terwijl dat toch wel het meest belangrijke is.

Herken je dit?

E
Door het uitvallen van je duo collega voel je je nog meer verantwoordelijk voor je klas. Er is met moeite een invaller gevonden, maar die kan pas over 3 weken beginnen. Je bereidt het werk zo goed mogelijk voor, maar er moet nog zoveel gebeuren! Hoe moet je dit gaan oplossen en wanneer? Soms weet je het echt even niet meer.
E
Daar sta je weer de boel te versieren voor de kinderboekenweek met een aantal ouders. Op zich vind je dit prima en harstikke leuk, maar echt ontspannen sta je hier niet. Je werkdag zit er allang op en je weet dat zoonlief straks naar zijn sport moet, maar ook dat de boodschappen nog gedaan moeten worden. Waarom voelt het altijd alsof het zo gehaast moet allemaal?
E
Gelukkig is het volgende week vakantie, dan kun je mooi even een paar uurtjes extra naar school om even de boel op te ruimen en wat kasten te reorganiseren. Hier kom je namelijk echt niet aan toe. Eigenlijk is het te gek voor woorden. Het is je vakantie, maar wanneer moet het anders?!
E
Je pakt je agenda erbij en kijkt naar de mogelijkheden om een afspraak in te plannen voor de ouders van Chris. Als je heel eerlijk bent gaat dit niet lukken. Vergaderingen, overleg met je duo, cursus voor de nieuwe rekenmethode en natuurlijk gewoon je eigen werkdagen. Dit kun je alleen niet maken, deze ouders maken zich vreselijk zorgen. Misschien dan een zoomafspraak in je lunchpauze. Dat is het enige gaatje wat je nog kan maken op korte termijn.

Hoe zou het zijn als

E
Je alleen die verantwoordelijkheid voelt die ook echt van jou is? Dat je kunt loslaten wanneer dit niet direct jou of je klas aangaat.
E
Er meer eigen regie is over je agenda en de manier waarop jij je tijd indeelt.
E
Je hoofd rustig aanvoelt en ook is, ondanks dat je weet dat het werk van een leerkracht gedurende een schooljaar nooit af is.
E
Er ruimte gecreëerd wordt in je agenda zodat je weer overzicht hebt, weet wanneer je ‘ja’ kan zeggen op een extra taak, maar ook waar je ‘nee’ met zeggen omdat het domweg niet kan.

Dan is de online masterclass ‘Als leerkracht een schooljaar rond zonder werkdruk’ voor jou bedoeld!

In deze masterclass ga ik samen met je op zoek naar de ideale (jaar)planning voor jou. Wat heb je nodig in een schooljaar? Hoe deel je het beste een werkweek in en wat zijn hierin je grootste struikelblokken. Naast deze, vooral praktische tips, gaan we juist ook kijken naar je persoonlijkheid. Wat zijn eigenschappen die er toe kunnen leiden dat je té veel en té vaak hooi op je vork neemt? Je verantwoordelijk voelt waar mogelijk dat niet nodig is en hoe herken je dit en wat kun je daar vervolgens mee doen.

De volgende masterclass is maandag 3 april van 20.u tot 21.u

Aanmelden kan hieronder;

Na deze masterclass kun jij;

E
Een planning maken die elk schooljaar opnieuw die ruimte, rust en overzicht geeft waardoor je precies weet waar je aan toe bent en daar ook naar kunt handelen.
E
Dat je op tijd ‘nee’ kunt zeggen tegen commissies of projecten waardoor je het overzicht behoudt.
E
De verantwoordelijkheid voelt waar je ook daadwerkelijk verantwoordelijk voor bent.
E
Vakantie voor jou ook als vakantie aanvoelt omdat je werk af is.

Deze online masterclass is helemaal gratis. Echt waar!