De gouden vragen die elke trainer moet kunnen stellen

MASTERCLASS

Je bent goed in wat je doet. Je bent als coach/trainer lekker bezig met je sporter(s). Je hebt een duidelijk plan wat je wilt bereiken en je sporters gaan graag samen met jou aan de slag.

En toch… Elk seizoen gebeurt het weer. Sporters waarvan je voelt en merkt dat er wat aan de hand is. Je gaat met ze in gesprek. Maar je krijgt er nooit echt helemaal uit wat er écht speelt. Het zijn van die momenten in het seizoen dat het wel lijkt alsof de flow eruit is. Waar en wanneer gebeurt dit dan? Wat heb je net over het hoofd gezien? Hoe kun je dit nu eens anders gaan aanpakken? Zodat je wel die maximale winst kunt pakken?
En het lekker loopt binnen en met je team?

Dit hebben we allemaal

Denk jij dat je de enige trainer bent die worstelt met de optimale interactie met en binnen je team? Ik kan uit eigen ervaringen zeggen: Nope! Er is namelijk nog weinig aandacht in het trainersvak voor dit aspect: van de mens achter de sporter. In je opleiding wordt je volop meegenomen in het technische, tactische en fysieke gedeelte. Maar hoe zou het zijn als je nog meer winst met je sporters kunt behalen, door dus ook dit menselijke onderdeel toe te voegen?

De mens achter de sporter

Wat zou er gebeuren als je de mens achter de sporter beter leert kennen? In hoeverre heb jij jezelf al verdiept in de motivatie, ambitie en wensen van je sporters? Liggen die eigenlijk wel gelijk met wat jij denkt als trainer/coach? Heb jij het er echt voor over om eens op de juiste manier dóór te vragen? Zonder je te verschuilen achter dat wel bekende zinnetje; ‘laten we maar harder gaan trainen!’ Als leercoach in de sport laat ik je graag zien dat er kansen zijn die je nu nog laat liggen.

Wat ga je doen tijdens deze Masterclass?

Z

Basistechnieken leren over het stellen van de juiste, gouden vragen

Z

Oefenen met elkaar: veel DOEN!

Z

Je trainerschap uitbouwen op het gebied van sportinteractie

Z

Verschillende oefenvormen ervaren zodat je voelt wat op de juiste wijze (kritisch) doorvragen betekent

Z

De mens achter de trainer/coach meer ontdekken

Het resultaat

Deze masterclass gaat helemaal over jou waarin ik je in 1 dag meeneem:

Z

hoe jij nog sterker kunt communiceren

Z

hoe je meer focus kunt leggen op de accenten in de vragen die je stelt

Z

ontdekken je juist die vragen stelt. Welke reden zit daarachter? Hierdoor ga jij zeker verrast zijn, want dit is lang niet altijd dat wat je denkt.

De sporter gaat jou op deze manier precies vertellen wat er nodig is. Hij of zij gaat zichzelf beter snappen, waardoor jij hen gerichter kunt trainen. Hoe zouden de wedstrijden en trainingen er dan gaan uitzien? Als jij in staat bent om je sporter echt te zien als mens? En zit die mens goed in zijn lijf, dan zit de sporter dat ook.

Doe je mee met deze training? En zullen we samen gaan voor de gouden vragen? En voor goud in jouw sport?

Schrijf je direct in

Locatie: Marknesse (Noordoostpolder)
18 mei 2021 van 10.00-16.00 uur incl. verzorging voor eten & drinken.

€165,- p.p. excl btw

$

Meer kennis over de sportinteractie van jezelf als trainer/coach, zodat je die kennis krijgt van en over de sporter waardoor jij hen als trainer specifieker kan begeleiden richting de winst

$

Beter inzicht in non-verbaal gedrag, zodat je dat gedrag kan begrijpen en kan ombuigen naar een ander resultaat

$

Een solide basis waardoor jij het team meer aan je kunt binden

$

Je eigen interactie meer begrijpen wat zorgt voor duidelijkheid

$

Vol inspiratie weer naar huis!

Wil je deze training graag op eigen locatie volgen? Of heb je nog vragen? Neem dan nog even contact met mij op. Heb je andere wensen, bijvoorbeeld over de tijden van deze training? Laat het me weten!

Wat anderen zeggen over de masterclass

In de masterclass van Ank heb ik geleerd om te kijken naar ‘wat als het anders is dan ik denk’. Ik heb geleerd mijn 1e gedachte opzij te zetten en echt op onderzoek uit te gaan naar de gevoelens van een ander. Door het stellen van de juiste vragen, kom ik op hele andere gesprekken dan ik vooraf had bedacht. De gesprekken na deze masterclass hebben meer diepgang en emotie.

Tijdens de masterclass nam Ank echt de tijd voor ons om aan te geven waar het mis ging. Haar kracht is te herkennen waar we vast liepen en gaf subtiele tips en trucs, die we direct kon toepassen in de oefeningen. Hierdoor sloot ik de dag af met een gevoel van groei en hernieuwde energie.

Deze techniek kan ik 1 op 1 toepassen in mijn privé leven en in mijn bedrijf. Ik ga nu meer relaxed een gesprek in, waardoor ik echt luister en meer in verbinding kom met mijn gesprekspartner.

Als jij ook wilt leren om meer in verbinding te komen met je gesprekspartner, dan is de masterclass van Ank een echte aanrader.

Sayen Runge

Ik ging geheel zonder verwachtingen naar de Masterclass. Een dag geheel verzorgd door Ank, dat moest goedkomen wist ik al
van tevoren. En dat bleek ook zo te zijn. Een ontspannen sfeer bij binnenkomst.
Ik voelde mij ook meteen op m’n gemak bij de andere deelnemers. Knap hoe ze een groep zo weet te binden. Ik vond het heel fijn om ook lekker veel te oefenen. Ank is van het doen. En dat wisselde zij heel fijn af met luisteren naar de theorie.
Die overigens in een heel mooi verhaal gegoten was en to the point.

Ik heb ontzettend veel opgestoken van deze dag. We hebben mooie gesprekken
gehad met elkaar. Goede tools meegekregen voor mijn praktijk en de
vragen die ik stel aan mijn cliënten.
Kortom ik kijk uit naar deel 2.

Jonneke van Maanen

Op de gouden vraag of je de masterclass ‘gouden vragen stellen’ bij Ank moet volgen is maar een simpel antwoord mogelijk: ‘DOEN’!

Ank en ik zijn min of meer toevallig op elkaars pad terecht gekomen en er was duidelijk een klik. Ank vertrouwde ik meteen. Door haar manier van vragen stellen, maar ook door zichzelf kwetsbaar en open op te stellen.

In mijn werk draait alles erom de zogenaamde vraag achter de vraag ofwel ‘het echte probleem’ te achterhalen. Als ‘eigen baas’ help ik organisaties en verenigingen om te werken vanuit wat hen echt drijft en vanuit de talenten de ze al bezitten. Om de mensen die daar werkzaam of lid zijn echt te helpen is het nodig om goed door te kunnen vragen.

Hoewel ik dacht dat ik best goed was in vragen stellen dacht ik ook dat dit altijd beter kon en aangezien ik Ank heb leren kennen als de koningin van het vragen stellen heb ik na een korte twijfel meegedaan aan de masterclass.

De masterclass is voor iedereen, ook voor hen die denken al goed vragen te kunnen stellen een aanrader.

Hoewel de groepssamenstelling erg divers was zorgde Ank direct voor een veilig gevoel. Dat deed ze door haar kennis en door simpelweg haarzelf te zijn. Dat merkte je onder andere door de ontspannen sfeer, maar ook door de kwetsbare antwoorden van de deelnemers.

Dat een gesprek niet altijd even makkelijk is werd ook tijdens deze dag meer dan duidelijk. Door verschillende methodieken te gebruiken werd ik echter maximaal aan het denken gezet en heb ik ontzettend veel geleerd.

Wat mij betreft zou de workshop nog een heel klein beetje beter kunnen door alleen te richten op de vragen die je wél moet stellen, maar dan praten we over een 9 ipv nu een dikke 8,5!

Het mooiste moment werd wat mij betreft voor het laatst bewaard. Ank durfde het aan om zelf als vragensteller iemand te bevragen voor de hele groep. Wat volgde was een stille zaal die dankzij haar manier van gouden vragen stellen een echte masterclass ontving.

Wil je persoonlijk van me horen of en waarom deze workshop ook voor jou een aanrader is? Bel me gerust. 06-12718703

Groet,

Job van Eunen