Gratis Podcast

Hoe je met passie & plezier leerkracht kan zijn

Ontdek waar je (nog) geen gebruik van maakt.

De dagen dat je met plezier naar je werk gaat als leerkracht worden er steeds minder

Je baalt er eigenlijk wel van, want wat als je geen leerkracht meer zou zijn, wat zou je dan gaan doen? Op de momenten dat je met de leerlingen bezig bent is er veel plezier, maar alles wat daarna komt. Je weet niet hoe, maar toch lukt het je nog steeds om alles voor elkaar te krijgen. Oke oke, je weet wel hoe. Vroeger naar school, langer doorwerken, in de avond en in het weekend nog wat doen en af en toe wat vaker in de vakantie terug komen. Je weet dat het eigenlijk te gek is, maar je ziet niet hoe het anders zou kunnen.

Je kan niet alles leren tijdens een opleiding en je kan ook niet alles leren door puur ervaring op te doen. Maar wat is het wat je nog niet weet? En wat gaat helpen om ervoor te zorgen dat je met een glimlach naar je school blijft gaan?

Podcast: Hoe je met passie & plezier leerkracht kan zijn.

In deze podcast vertel ik je in één aflevering hoe je kunt werken aan je planning, gesprekken op school en welke eigenschappen leerkrachten altijd met zich meedragen en wat het effect daarvan is. Je krijgt direct tips die je kan uitvoeren wat je meer ruimte in je dag gaat geven, maar ook je avonden weer vrij zijn zodat jij ook de leerkracht blijft die je wilt zijn voor de klas. Vrolijk, enthousiast en blij als je lesgeeft. Leerkracht zijn is leuk, maar het hoeft geen hobby te worden. 

Vraag de podcast gratis aan en leer wat je op de pabo niet hebt geleerd of door je ervaring.  Maar wat je heel goed gaat helpen om met veel plezier leerkracht te zijn. 

Wat anderen zeggen

[…]“Ik zie mijzelf steeds beter en weet wat mijn actiepunten zijn.”

Het waren soms erg heftige sessies, maar toch voelde het als een opluchting.

Een waardevolle aanvulling van een traject zijn de online Q&A’s en de Lunch & Learn. Zo ben je niet alleen 1 op 1 bezig, maar ook in een groep. Je haalt uit verhalen van een ander ook actiepunten voor jezelf.

NYNKE

[…] Als je een coach zoekt die je naar de mond praat, die je voorzichtig met handschoentjes aanpakt, die het paard op stal laat omdat je er niets mee hebt of sociaal wenselijke antwoorden accepteert moet je niet bij Ank zijn.
Zoek je iemand die je een spiegel voor houdt, die je confronteert met je aannames en je een figuurlijke schop onder je kont geeft zodat je het niet alleen mooi vertelt maar ook gaat doen, dan ben je bij Ank aan het goede adres.

ARANKA

[…]Ik ben me nu steeds meer bewust van het effect van een kleine stap zetten, die op de lange termijn groot voordeel oplevert. Ook probeer ik minder voor de ander te leven en keuzes vanuit mijzelf te maken.

Na afloop van het traject merk ik dat ik mij minder geleefd voel en minder lang met een zwaar gevoel blijf zitten na een drukke dag. Dat ik bij het maken een planning minder kijk naar wat moet, maar vooral naar wat kan.

ANNE