Wanneer dan wel?

Een heerlijk zondag. Het is echt een heerlijke zondag.  Ik zit terwijl ik dit schrijf in Beachclub Lemmer. Petra en ik zijn lekker samen aan het werk en om de beurt gaan we met Rav een stukje lopen op het strand. Heerlijk buiten zijn, zonnetje op je gezicht dus dit is echt een dubbele win. Voor ons wordt gezorgd qua eten en drinken. Dus wat ik eerder al schreef. Het is een heerlijke zondag.

Een van de onderdelen die we aan het voorbereiden zijn is de start van het programma met rust & overzicht een schooljaar rond.
We gaan namelijk op 8 februari een nieuwe start maken met nieuwe leerkrachten die totaal anders dit schooljaar al willen beleven, ontspannen de zomervakantie in willen en precies weten hoe volgend schooljaar eruit kan komen te zien.

“Maar Ank ik kan prima plannen, dit heb ik echt niet nodig”. Maar plan jij voor jezelf je schooljaar of dat voor de kinderen dat is namelijk echt een heel groot verschil. Ze hebben wel met elkaar te maken, maar leerkrachten denken 9 van de 10 keer niet aan zichzelf. Wel aan de kinderen…
Maar wil je je vak met plezier blijven doen zonder opgebrand te raken dan zul je wel aan de bak moeten. De werkdruk blijft oplopen zoals je nu bezig bent, dat hoef ik jou ook niet te vertellen. Dat voel je aan alles. Aan de weekenden, je avonden….

Daarnaast is het programma zoveel meer dan dat…ik wilde maar dat ik je het kon laten zien, maar je zult het doen met mijn woorden voor nu nog…

Deze aankomende week maak ik ruimte voor alle leerkrachten die voelen dat ze wel toe zijn aan die voorjaarsvakantie, maar nog 2 of 3 weken ‘moeten’. Hoe zou het zijn als je niet hoeft toe te leven naar een vakantie, maar gewoon er naar toe kan werken. Vanuit overzicht omdat je niet meer achter de feiten aanrent. En dat je zelfs dat wat altijd onverwachts gebeurt op een dag kan plannen.

Maar nog veel belangrijker ben jij. Jij maakt het verschil namelijk voor jezelf en ik kan het verschil maken voor jou. Je persoonlijkheid als leerkracht doet er toe, want als jij een pleaser op school bent ben je dat thuis ook. Jij bent en blijft hetzelfde, waar dan ook. Een andere baan zal dan ook geen oplossing zijn.

Dus ik ik maak graag tijd en ruimte voor 1:1 online gesprekken om te kijken of ik jou kan helpen met dit programma zodat je met plezier, rust en overzicht leerkracht kan blijven.